Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bemutatták az EKF-pályázat arculatát

2017. október 4. 12:50
Bemutatták Veszprém 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázatának arculatát szerdán.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a pályázat – fogalmazott Porga Gyula polgármester az arculat szerdai bemutató sajtótájékoztatóján. Mint összefoglalta, a két és fél éve kezdődött munka nagy része nem látványos: célokat, jövőképet fogalmaztak meg, amihez sok segítséget kaptak a Veszprémben és környékén élő és működő magánszemélyektől és civil szervezetektől. Az anyagot december 20-ig kell benyújtani, amit év elején bírál majd el a szakmai zsűri, és ekkor derül ki, hogy mely települések juthatnak tovább a második fordulóba.

Gulyás Péter, Porga Gyula, Gerhes Gábor és Likó MarcellGulyás Péter, Porga Gyula, Gerhes Gábor és Likó Marcell

A veszprémi pályázat mellé több ismert ember is odaállt, hogy nagykövetként erősítsék az anyagot. Így tett Freund Tamás neurobiológus, Gulyás Péter kézilabdázó, Laposa Zsófia borász, Laposa Bence borász, Likó Marcell énekes, Mikósa Erika énekes, M. Tóth Géza filmrendező, Ókovács Szilveszter operaénekes, Szakály György a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora és Zoób Kati divattervező.

A pályázat logóját és teljes arculatát Gerhes Gábor Munkácsy-díjas képzőművész tervezte meg, aki elmondta: a vizuális elemekben a víz és szél révén a természet, a lépcsők és sarkok motívumában az épített környezet, míg a játék és inspiráció hívószavak az ezeket formáló embert jelenti meg. A hullám motívum nemcsak a Balaton vizére és a Bakony vonulataira utal, hanem „asszociatív értelemben azok egymásra hatására, földrajzi és kulturális egymásba olvadására is”.

EKF
vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 Büszkén lobog a Kertváros zászlója Büszkén lobog a Kertváros zászlója 2022-ben civil kezdeményre, az EKF támogatásával készültek el azok a városrészi zászlók, melyek a veszprémi polgárok egyes lakókörzetekhez fűződő identitását erősítik. A lobogók már több rendezvényen is megjelentek, de az egyes városrészekben is ott vannak. Kedden ünnepélyes keretek között vonták fel a Kertváros zászlóját. 2024. március 12. 21:00 Zászlót bontottak Veszprém városrészei közélet Zászlót bontottak Veszprém városrészei Az együttműködő és összetartó városrészi közösségek jelentős szerepet játszanak Veszprém életében, mert képesek erősíteni és támogatni egymást, és ez nem csupán a mindennapi életet könnyíti meg, hanem hozzájárul a város egészének fejlődéséhez és jólétéhez is.    2024. március 7. 22:23 Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Törött és kopott cserepekkel, edényekkel teli poros tárolók, informatívnak beállított, de valójában unalmas molinók. Nem éppen az a kép, ami alapján nagy kedvet kapnánk egy helytörténeti kiállításhoz. Pedig egy város, az otthonunk múltja lehet nagyon izgalmas is, például ha személyes tárgyakon és történeteken keresztül, innovatív módon közelítjük meg. Szerencsére a Laczkó Dezső Múzeum új, Veszprém történelmét bemutató Emlékgép című állandó kiállítása is ilyen lett. 2024. március 1. 17:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.