Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C

Kisebb fennakadásokat okozott Veszprém megyében a vihar

2017. október 29. 19:50 // Forrás: mti/Vmeteo
Több helyütt fák dőltek az útra, táblákat rongált meg a szél, de nagyobb balesetet nem okozott Nárcisz.

Ahogy azt korábban megírtuk, vasárnapra szinte az egész országra hármas fokozatú riasztást adott ki az orkán erejű szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Dél körül Veszprémbe is megérkezett a Nárcisz névre keresztelt vihar esővel - később már csak a szél tombolt.

Az ország többi területéhez képest a megyében viszonylag nagyobb károk nélkül vonult át az ítéletidő. Helt Ákos hadnagy, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője kérdésünkre elmondta, este nyolc óráig összesen 35 kisebb műszaki mentést igénylő esethez riasztották a tűzoltókat főként az útra, illetve az épületekre dőlt fák miatt, amelyek a leggyakrabban Pápa és a Bakony között okoztak fennakadást. Balatonfüreden egy épületre dőlt fa, Zánkánál pedig a 71-es főútra rendeltek el félpályás útlezárást átmenetileg. Pétfürdőn egy kéményt döntött le a szél, ami megbontotta a tetőt, ezt szigetelni kellett, hogy ne ázzon be, Fülén pedig két fa dőlt egy villanyoszlopra.

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferenstől és Tóth Imrétől, a Magyar Közút megyei diszpécserétől megtudtuk, a legkomolyabb eset Cseszneken, a 82-es úton történt, ahol a viharos szél fákat döntött az útra és egy közlekedő személygépkocsira, de szerencsére nem sérült meg senki, a forgalom a helyszínelés idején félpályán haladt.

A legnagyobb szélerősséget egyébként a Balatonnál mérték - írja a Vmeteo: Siófokon a 131 km/h-t is elérték a széllökések, míg a Kab-hegyen és Balatonöszödön 126 km/h-t jeleztek a mérőállomások. Budapestena János-hegyen és Fonyódon ugyancsak 120 km/h fölötti sebességet mértek.

Az OMSZ előrejelzései szerint éjszakára mindenütt veszít erejéből a szél, de néhol még ekkor sem kizárt viharos szél, illetve a Vmeteo hétfőre is erős szelet ígér.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.