Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Faültetéssel a férfiak felelősségvállalásáért

2017. november 8. 13:32
Faültetéssel igyekezett felhívni a figyelmet a férfiak családon belüli szerepére a Férfiak Klubja.

A társaság szerda délelőtt az Ady Endre utca – Almádi út kereszteződésében ültetett. Egyébként nem először: a klub célja, hogy a Kárpát-medence minden olyan településén fát telepítsenek, ahol jelen van a közösségük, így korábban Szentendrén, Őrbottyánban és Alsópáhokon, a következő napokban pedig Ajkán, Pécsen, Visegrádon és Csepelen is.

Porga Gyula és Bedő ImrePorga Gyula és Bedő Imre

Bedő Imre, a klub alapítója az eseményen arról beszélt, hogy a férfiak túl sok időt töltenek a munkahelyükön, aminek katasztrofális következményei vannak. A házasságok fele tönkremegy – tavaly nagyjából ötvenezer házasságkötés és huszonötezer válás történt (KSH) –, a gyerekek pedig nem kapnak megfelelő férfimintát.

Ez nem csak a fiúgyermekek számára káros, akik nem tanulják meg a kötődést, és emiatt a filmekből, magazinokból lesik el a férfiszerepeket: macsó mentalitást vesznek fel, vagy épp ellenkezőleg, túl puhává válnak, és a döntések felelősségét a nőkre hárítják. A probléma a lányokat is érinti, hiszen ha nem látnak reális férfimintát, akkor az ő férfiakkal szembeni elvárásaikat is a média alakítja ki, az életszerűtlen elvárások pedig boldogtalan kapcsolatokhoz vezetnek.

Bedő szerint az iskolarendszer a munkavállalásra készíti fel a fiatalokat, és ebben valóban egyre jobbak is: nyelveket beszélnek, több szakmát is elsajátítanak – ugyanakkor a magánéletüket képtelenek egyben tartani. Ezért lenne fontos, hogy a férfiak a családokban visszatérjenek a klasszikus szerepükhöz.

Az ültetésben Porga Gyula polgármester is szerepet vállalt. A politikus hangsúlyozta: egyetértenek a Férfiak Klubja által megfogalmazott értékrenddel, az üzenet pedig különösen aktuális most, hiszen 2017 a családok éve Veszprémben.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. ma 14:23 Gondoskodik a képviselő a Módszertani bölcsődéről Gondoskodik a képviselő a Módszertani bölcsődéről Miután a korábbi években a veszprémi önkormányzat felújította a Módszertani bölcsőde épületét és teljes energetikáját, valamint rendbe rakta az udvart is, az utolsó néhány hasznos eszköz beszerzésében már a belvárosi körzet önkormányzati képviselője, Bázsa Botond segített az intézménynek. ma 14:46 Művészet a szabadban kultúra Művészet a szabadban Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész „20. századi portrék” című szabadtéri kiállításának, melyet negyven darab különleges portrészobor alkot, immár a színházkert ad otthont. Szerda délután nyitották meg a kőből faragott műalkotásokból álló kiállítást, amit a város egy magángyűjteményből, a Körmendi Galériától vásárolta meg.   tegnap 16:28 A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  tegnap 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.