Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
20°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
20°C

Faültetéssel a férfiak felelősségvállalásáért

2017. november 8. 13:32
Faültetéssel igyekezett felhívni a figyelmet a férfiak családon belüli szerepére a Férfiak Klubja.

A társaság szerda délelőtt az Ady Endre utca – Almádi út kereszteződésében ültetett. Egyébként nem először: a klub célja, hogy a Kárpát-medence minden olyan településén fát telepítsenek, ahol jelen van a közösségük, így korábban Szentendrén, Őrbottyánban és Alsópáhokon, a következő napokban pedig Ajkán, Pécsen, Visegrádon és Csepelen is.

Porga Gyula és Bedő ImrePorga Gyula és Bedő Imre

Bedő Imre, a klub alapítója az eseményen arról beszélt, hogy a férfiak túl sok időt töltenek a munkahelyükön, aminek katasztrofális következményei vannak. A házasságok fele tönkremegy – tavaly nagyjából ötvenezer házasságkötés és huszonötezer válás történt (KSH) –, a gyerekek pedig nem kapnak megfelelő férfimintát.

Ez nem csak a fiúgyermekek számára káros, akik nem tanulják meg a kötődést, és emiatt a filmekből, magazinokból lesik el a férfiszerepeket: macsó mentalitást vesznek fel, vagy épp ellenkezőleg, túl puhává válnak, és a döntések felelősségét a nőkre hárítják. A probléma a lányokat is érinti, hiszen ha nem látnak reális férfimintát, akkor az ő férfiakkal szembeni elvárásaikat is a média alakítja ki, az életszerűtlen elvárások pedig boldogtalan kapcsolatokhoz vezetnek.

Bedő szerint az iskolarendszer a munkavállalásra készíti fel a fiatalokat, és ebben valóban egyre jobbak is: nyelveket beszélnek, több szakmát is elsajátítanak – ugyanakkor a magánéletüket képtelenek egyben tartani. Ezért lenne fontos, hogy a férfiak a családokban visszatérjenek a klasszikus szerepükhöz.

Az ültetésben Porga Gyula polgármester is szerepet vállalt. A politikus hangsúlyozta: egyetértenek a Férfiak Klubja által megfogalmazott értékrenddel, az üzenet pedig különösen aktuális most, hiszen 2017 a családok éve Veszprémben.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. tegnap 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.