2020. október 20.
//
Vendel névnap

Faültetéssel a férfiak felelősségvállalásáért

Faültetéssel igyekezett felhívni a figyelmet a férfiak családon belüli szerepére a Férfiak Klubja.

A társaság szerda délelőtt az Ady Endre utca – Almádi út kereszteződésében ültetett. Egyébként nem először: a klub célja, hogy a Kárpát-medence minden olyan településén fát telepítsenek, ahol jelen van a közösségük, így korábban Szentendrén, Őrbottyánban és Alsópáhokon, a következő napokban pedig Ajkán, Pécsen, Visegrádon és Csepelen is.

Porga Gyula és Bedő ImrePorga Gyula és Bedő Imre

Bedő Imre, a klub alapítója az eseményen arról beszélt, hogy a férfiak túl sok időt töltenek a munkahelyükön, aminek katasztrofális következményei vannak. A házasságok fele tönkremegy – tavaly nagyjából ötvenezer házasságkötés és huszonötezer válás történt (KSH) –, a gyerekek pedig nem kapnak megfelelő férfimintát.

Ez nem csak a fiúgyermekek számára káros, akik nem tanulják meg a kötődést, és emiatt a filmekből, magazinokból lesik el a férfiszerepeket: macsó mentalitást vesznek fel, vagy épp ellenkezőleg, túl puhává válnak, és a döntések felelősségét a nőkre hárítják. A probléma a lányokat is érinti, hiszen ha nem látnak reális férfimintát, akkor az ő férfiakkal szembeni elvárásaikat is a média alakítja ki, az életszerűtlen elvárások pedig boldogtalan kapcsolatokhoz vezetnek.

Bedő szerint az iskolarendszer a munkavállalásra készíti fel a fiatalokat, és ebben valóban egyre jobbak is: nyelveket beszélnek, több szakmát is elsajátítanak – ugyanakkor a magánéletüket képtelenek egyben tartani. Ezért lenne fontos, hogy a férfiak a családokban visszatérjenek a klasszikus szerepükhöz.

Az ültetésben Porga Gyula polgármester is szerepet vállalt. A politikus hangsúlyozta: egyetértenek a Férfiak Klubja által megfogalmazott értékrenddel, az üzenet pedig különösen aktuális most, hiszen 2017 a családok éve Veszprémben.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Trump Nevadában, Biden Észak-Karolinában kampányolt
Trump Nevadában, Biden Észak-Karolinában kampányolt
Mind Nevada, mind Észak-Karolina úgynevezett csatatér- vagy ingadozó - vagyis nem egyértelműen demokratákra vagy republikánusokra voksoló - államnak számít, noha Nevadában 2004 óta nem győzött republikánus, Észak-Karolinában 2008 óta pedig demokrata párti elnökjelölt.
A második világháború előtti utolsó békeéveket bemutató kiállítás nyílik a Laczkó Dezső Múzeumban
A második világháború előtti utolsó békeéveket bemutató kiállítás nyílik a Laczkó Dezső Múzeumban
A Magyar Világ 1938-1940 című kiállítás a világháború előtti utolsó békeévek társadalmát, eseményeit, gondolkodását mutatja be.
Így zárultak az önkormányzati választások Veszprém megyében
Így zárultak az önkormányzati választások Veszprém megyében
Négy településen: Balatonfűzfőn, Balatonszepezden, Megyeren és Szigligeten tartottak időközi választásokat vasárnap.
Őszinte kommunikációval, figyelemmel kikerülhetők az online világ csapdái
Őszinte kommunikációval, figyelemmel kikerülhetők az online világ csapdái
A cyber tér veszélyeiről és egyben lehetőségeiről tartottak kétnapos konferenciát a Veszprém Agórában a hétvégén.
Jól sáfárkodtunk az elmúlt harminc évvel
Jól sáfárkodtunk az elmúlt harminc évvel
Kiállítással egybekötött ünnepséggel emlékeztek meg Veszprém és az önkormányzatiság eddigi harminc évéről szombaton a Hangvillában, ahol egykori és a jelenlegi polgármester mondtak beszédet.