2020. május 28. // Emil, Csanád névnap

Alaptalan ellenzéki támadás a közgyűlésen

2017. november 23. 10:17
Porga Gyula szerint Katanics hiába próbál meg évek óta fogást találni az önkormányzaton, az elmúlt 6-8 év alatt se a magyar, se az EU-s bíróságok nem adtak még neki igazat.

A csütörtök délelőtt tartott veszprémi közgyűlésen az MSZP-s Hartmann Ferenc újra elővette az évekkel ezelőtti ISZSZ-ügyet. Hartmann most azt szerette volna megtudni, hogy hol tart a nyomozás a nagy értékre elkövetett gazdasági csalás és hűtlen kezelés büntette miatt 750 nappal ezelőtt tett polgármesteri feljelentés nyomán? Porga Gyula rövid válaszában elmondta, nem ő a nyomozóhatóság, ezért nincs információja a nyomozásról, de megnyugtatta az ellenzéki képviselőt, hogy amint lesz, továbbítja azt.

Hartmann Ferenc elfogadta a választ, nem úgy, mint Katanics Sándor, aki szintén kérdezett. A DK-s képviselő azt kérdezte, hogy éltek-e panasz megtételének lehetőségével, s ha igen, milyen indokok alapján, illetve ha nem, miért nem tettek panaszt azzal kapcsolatban, hogy egy önkormányzat által 2010-ben megbízott cég nem ujított fel egy önkormányzati ingatlant határidőre, Némedi Lajos javaslatára pedig nem kellett megfizetni a kötbért ? A témával az Index is foglalkozott, melyre a helyi Fidesz és Némedi Lajos alpolgármester is reagált.

A polgármester elmondta, Katanics hiába próbál meg évek óta fogást találni az önkormányzaton, az elmúlt 6-8 év alatt se a magyar, se az EU-s bíróságok nem adtak még neki igazat semmiben. Viccesen megjegyezte, külön munkacsoport kellene arra, hogy Katanics sikertelen panasztételeit kezeljék. „Feljelentései eddig sem értek célba, és most is ott vél disznóságot, ahol nincs”- mondta, majd hozzátette, nem tett feljelentést, és ha a jogászok és ügyvédek ezt tanácsolják neki, akkor meg fogja tenni.

Némedi Lajos sem hagyta szó nélkül a témát, aki a nyilvánosság előtt határozottan kijelentette:

semmilyen bűncselekményt nem követett el.

Szerinte Katanics csak féltékeny a pozíciójára. A DK-s politikus szerint ő a kötelessége és az esküje szerint cselekszik, amikor feljelentéseket tesz, Némedinek pedig távoznia kellene a posztjáról, a választ nem fogadta el.

Egyéb témákról is szó esett napirendek előtt a novemberi közgyűlésen.

A jobbikos Forgóné Kelemen Judit arra volt kíváncsi, van e más alternatíva a munkásszállásokon kívül? Készült-e felmérés, arról, hogy bérlakások számát hogyan kellene növelni, mert sokaknak a munkásszálások sem jelentenek megoldást. A polgármester szerint valóban bérlakás problémákkal küzd a város (Veszprémben 170 ilyen van, a hasonló méretű Kaposvárnak 3 ezer), a költségvetésben pedig azért nincs benne a bérlakás-építés, mert költségeket egyedül az önkormányzat nem tudja vállalni. Ezt enyhítendő a város a Máltai Szeretetszolgálattal hozott létre lakásügynökséget. Forgóné szerint az önkormányzatnak nagyobb nyomást kellene gyakorolnia a kormányra, mert ez országos probléma.

A napirendi pontok megtárgyalása előtt a fideszes Baumgartner Lajos a Vetési Albert Gimnáziumban tartott Sztoján Hanna lánytorna emlékversenyt, - a IX. Botev Kupát- méltatta. Brányi Mária alpolgármester a cseh Mosti Városi Színház veszprémi vendégszerepléséről szól elismerően, majd azt emelte ki, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatát az 50.000 főnél nagyobb városok kategóriában a 2017. évi Virágos Magyarország Verseny fődíjával jutalmazta.

Utolsó pontosítás: 12:04

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

A közösség immunrendszere is vizsgázik
A közösség immunrendszere is vizsgázik
Rendkívüli közgyűlést tartottak péntek reggel a Városházán, amelyen több technikai jellegű döntés is született, valamint a polgármester új adatokat is közölt a Veszprémben elrendelt hatósági karanténokról.
Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Távol maradt a költségvetés vitájától az ellenzék két frakciója, a Fidesz-KDNP képviselői mellett csak a jobbikos Kovács Rajmund szólt hozzá a témához.
Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
A koronavírus, a Budapest-Veszprém közötti alacsonypadlós vonatszerelvények, és litéri elágazóba tervezett elkerülő út sürgetése is téma volt a februári közgyűlésen csütörtök délelőtt a Városházán.
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
A veszprémi stadion területén található sportcsarnok belső felújítására nyújt be pályázatot az önkormányzat- erről döntöttek többek között a január 30-i közgyűlésen.
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Az Agóra Veszprém rangos állami elismerése és a 82-es út bővítése is téma volt 2020 első veszprémi közgyűlésén.
2020. május 28. // Emil, Csanád névnap