Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Most a hátrányos helyzetű fiataloknak segített a veszprémi Zonta Club

2017. november 25. 4:00
Péntek este a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesületének javára szerveztek koncertet a Pannon Egyetem aulájában.

A segíteni akarás hozta létre a ZONTA Hölgyklubot az Egyesült Államokban 1919-ben. Azóta a világ több pontján jöttek létre aktív, környezetükre, hölgytársaikra figyelő nőkből álló szervezetek, többek között nálunk is. A betegek világnapján Veszprémben a Csolnoky Ferenc kórház számára gyűjtöttek, majd egy hátrányos helyzetű család számára létrehozott mez-árverésben segítettek, péntek este pedig a szokásos adventi koncertjüket tartották meg, melynek teljes bevételét a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesületnek ajánlották fel.

- Büszkén vállaljuk, hogy klubunk egy immár 98 éves világszervezethez tartozik, amely a világ 67 országában, több mint 30 ezer női taggal segít rászorulóknak, támogat tehetségeket, karol fel művészeket, és nyújt segítő kezet a nőket érintő kérdésekben - mondta a köszöntőjében a Pannon Egyetem aulájában péntek este a 24. adventi Zonta-koncert előtt dr. Kristóf Mihályné, a klub veszprémi elnöke.

Dr. Kristóf mihályné aznap egy festménykiállítást is megnyitott a Petőfi SzínházbanDr. Kristóf mihályné aznap egy festménykiállítást is megnyitott a Petőfi Színházban

- A Zonta Club rendezvényeiben mindig olyan értékeket hordoz magában, amelyek segítenek még jobb hellyé tenni városunkat, segítenek nekünk is megélni az ünnepi pillanatokat, és nem utolsó sorban példát állít elénk jócselekedetből. Veszprémiként hálásak lehetünk, hogy az önzetlenség jegyében vállalnak szerepet a város közéletében. Úgy gondolom, hogy mai felajánlásuk is a lehető legjobb helyre kerül - mondta megnyitó beszédében a város nevében Ovádi Péter önkormányzati képviselő.

a város nevében ovádi péter köszöntötte a közönségeta város nevében ovádi péter köszöntötte a közönséget

Az est folyamán a Kruppa-Jakab Éva és Kertész Dóra közreműködésével a Magyar Honvédség Légierő Zenekara játszott ünnepi dalokat.

Pénteken nemcsak este, hanem délután is aktív volt a Zonta, ugyanis a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyitották meg Palásti Renáta festőművész kiállítását, akinek egy alkotását az esti koncerten azok között sorsolták ki, akik tombolát váltottak.

A színházban Keller Márton közreműködése után Oberfrank Pál színházigazgató azt mondta, évről-évre helyet adnak olyan rendezvényeknek, melyek fontosak Veszprém közéletében. A Zonta női tagjait dicsérve megjegyezte, hogy „tovább visznek minden olyan értéket, amelyekre a férfiak bizonyos mélységekben nem képesek.”

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.