2020. július 9. // Lukrécia névnap

Veszprém élhető, biztonságos város

2017. november 30. 12:00
Közmeghallgatást tartott szerda délután Veszprém önkormányzata, melynek kiemelt témája volt a város környezeti állapota és közbiztonsága.

Veszprém 2017. évi környezeti állapotáról Némedi Lajos alpolgármester beszélt. Tájékoztatójából kiderült: a mért adatok azt mutatják, hogy Veszprém környezete kulturált, Európához méltó. A város levegőjének vizsgálatakor több évre visszamenőleg is az derült ki, hogy az jó minőségű. Némedi Lajos ismertette a 2017-es év környezeti fejlesztéseit. Több területen sikerült csapadékelvezetési rekonstrukciót végezni a városban. A hulladékgazdálkodás területén is fejlődés tapasztalható: jelenleg 142 darab szelektív hulladékgyűjtő sziget van a városban, de egyre többen veszik igénybe a házhoz menő lomtalanítás rendszerét is.

Némedi Lajos, alpolgármesterNémedi Lajos, alpolgármester

A közlekedési fejlesztések egy része még előttünk áll: az OTP előtti turbókörforgalomnál néhány hét múlva kezdődik a közművek kiváltása, majd ezután az építkezés. Rendben lezajlottak a Városüzemeltetési Iroda által 2017-ben megrendelt útjavítások is. Több helyen megtörtént az infrastruktúra fejlesztése, melynek során figyeltek a megfelelő energiagazdálkodás kidolgozására is. Többek között megújult az Aprófalvi Bölcsőde pavilonja, a Völgyikút utcai idősek otthona demens foglalkoztatója, elkezdődhetett a Kabay utcai egészségház építése és a Táncsics utca 1. alatti egészségház építése is. A város igyekezett odafigyelni a környezetvédelemre is, ezen belül a zöldfelületi gazdálkodásra is fordított energiát: több helyen történt parkfelújítás, cserje- és fatelepítés.

Dr. Ipsits Csaba, rendőrezredes, kapitányságvezetőDr. Ipsits Csaba, rendőrezredes, kapitányságvezető

Veszprém közbiztonságáról dr. Ipsits Csaba rendőr ezredes, kapitányságvezető beszélt. Elmondta, hogy a határozott rendőri jelenlétnek köszönhetően közterülti rendezettség jellemző a városban. A rendőrség biztonságra nevelő tevékenységet folytat: óvodákban, iskolákban tartanak előadásokat, illetve az időskorúakat is tájékoztatják, mit tehetnek saját védelmük érdekében. A közterületi előállítások száma idén meghaladta a háromszázat, de a veszprémi rendőrség minden ügyben körültekintően járt el. Ipsits Csaba hangsúlyozta, Veszprém évek óta a legbiztonságosabb megyeszékhelyek közt tudhatja magát.

Tokos Bianka
Domján Attila
2020. július 9. // Lukrécia névnap