Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közgyűlés összefoglaló

2017. december 14. 8:21
Idei utolsó közgyűlését rendezte meg az önkormányzat csütörtökön. Új vezető kerül a Veszprém TV élére, eldőlt a Hangvilla sorsa, beadja az EKF pályázatot a város.

A képviselőknek dönteniük kellett arról is, hogy a következő években ki vezesse a Veszprém Városi Televízió és Lapkiadó Kft-t, valamint a „Kittenberger Kálmán” Növény és Vadaspark Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft-t. A Veszprém TV élére Szegedi László igazgató-főszerkesztő nyugdíjazása miatt kellett új vezetőt választani. A társaságot január elsejétől Herendi Gábor irányítja majd. Az állatkertben ezzel szemben nem történik vezetőcsere: Török László igazgató december 31-én lejáró megbízatását meghosszabbították. Mindkét vezetőt határozatlan időre választották meg.

Herendi Gábor (archív)Herendi Gábor (archív)

Önkormányzati tulajdonba kerülhet a Hangvilla. Az épület a Swing-Swing kft. tulajdona. A cégben a városnak 24,8%-os tulajdonrésze van, további 24,8%-ot a Vemévszer, 48,5%-ot Bélafi László, 1,6%-ot pedig Bélafiné dr. Bakó Katalin birtokol. Az önkormányzat 2013-ban megállapodást kötött a többi tulajdonossal arról, hogy 2017 végéig felvásárolja az ő tulajdonrészüket. E megállapodást módosítva a felek úgy döntöttek, hogy az önkormányzat a következő négy évben négy részletben fizeti ki a vételárat. Ez azt jelenti, hogy a Swing-Swing Kft. (és ezzel értelemszerűen a cég birtokában lévő kulturális központ is) 2021. március 31-én kerülhet 100%-ban önkormányzati tulajdonba. A felvásárlás összesen 302 millió forintos kiadást jelent a város számára.

Beadják az Európa Kulturális Fővárosa pályázat első körös dokumentációját. Az EKF 2023 projektről az elmúlt két évben sok szó esett már: Veszprém a térség önkormányzataival összefogva kívánja megvalósítani a kulturális főváros programot. Ehhez olyan településekkel kell megmérkőznie, mint Eger, Szombathely, Debrecen, Székesfehérvár vagy Győr. Az elmúlt két évben számos egyeztetés, minikonferencia és műhelymunka eredményeként jött létre az a pályázati csomag, amiről a nemzetközi zsűri dönteni fog. Amennyiben a veszprémi anyagot elfogadják, a következő évben egy részletesebb anyagot is készíteni kell, ez alapján dől majd el, hogy melyik pályázó nyeri el a címet.

Az Európa Kulturális Fővárosa programmal kapcsolatos összes cikkünket megtalálja ide kattintva.

Töltőállomás Veszprémben (archív)Töltőállomás Veszprémben (archív)

Öt újabb elektromos töltőállomással bővülhet a veszprémi infrastruktúra. Az önkormányzat megállapodást kötött az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft-vel, akik a polgármesteri hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Irodáival közösen határozták meg az új töltőállomások helyét. Ezek közül négy kerülhet a Kopácsi utcában kialakítandó töltőszigetre, egy pedig a Hotel-parkolóba. Minden töltőoszlop két-két töltőfejjel rendelkezik, vagyis a következő negyedévben megvalósuló fejlesztések révén tízzel nő a városban egyidejűleg tölthető elektromos autók száma.

vehir.hu
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.