2020. május 28. // Emil, Csanád névnap

Közgyűlés összefoglaló

2017. december 14. 8:21
Idei utolsó közgyűlését rendezte meg az önkormányzat csütörtökön. Új vezető kerül a Veszprém TV élére, eldőlt a Hangvilla sorsa, beadja az EKF pályázatot a város.

A képviselőknek dönteniük kellett arról is, hogy a következő években ki vezesse a Veszprém Városi Televízió és Lapkiadó Kft-t, valamint a „Kittenberger Kálmán” Növény és Vadaspark Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft-t. A Veszprém TV élére Szegedi László igazgató-főszerkesztő nyugdíjazása miatt kellett új vezetőt választani. A társaságot január elsejétől Herendi Gábor irányítja majd. Az állatkertben ezzel szemben nem történik vezetőcsere: Török László igazgató december 31-én lejáró megbízatását meghosszabbították. Mindkét vezetőt határozatlan időre választották meg.

Herendi Gábor (archív)Herendi Gábor (archív)

Önkormányzati tulajdonba kerülhet a Hangvilla. Az épület a Swing-Swing kft. tulajdona. A cégben a városnak 24,8%-os tulajdonrésze van, további 24,8%-ot a Vemévszer, 48,5%-ot Bélafi László, 1,6%-ot pedig Bélafiné dr. Bakó Katalin birtokol. Az önkormányzat 2013-ban megállapodást kötött a többi tulajdonossal arról, hogy 2017 végéig felvásárolja az ő tulajdonrészüket. E megállapodást módosítva a felek úgy döntöttek, hogy az önkormányzat a következő négy évben négy részletben fizeti ki a vételárat. Ez azt jelenti, hogy a Swing-Swing Kft. (és ezzel értelemszerűen a cég birtokában lévő kulturális központ is) 2021. március 31-én kerülhet 100%-ban önkormányzati tulajdonba. A felvásárlás összesen 302 millió forintos kiadást jelent a város számára.

Beadják az Európa Kulturális Fővárosa pályázat első körös dokumentációját. Az EKF 2023 projektről az elmúlt két évben sok szó esett már: Veszprém a térség önkormányzataival összefogva kívánja megvalósítani a kulturális főváros programot. Ehhez olyan településekkel kell megmérkőznie, mint Eger, Szombathely, Debrecen, Székesfehérvár vagy Győr. Az elmúlt két évben számos egyeztetés, minikonferencia és műhelymunka eredményeként jött létre az a pályázati csomag, amiről a nemzetközi zsűri dönteni fog. Amennyiben a veszprémi anyagot elfogadják, a következő évben egy részletesebb anyagot is készíteni kell, ez alapján dől majd el, hogy melyik pályázó nyeri el a címet.

Az Európa Kulturális Fővárosa programmal kapcsolatos összes cikkünket megtalálja ide kattintva.

Töltőállomás Veszprémben (archív)Töltőállomás Veszprémben (archív)

Öt újabb elektromos töltőállomással bővülhet a veszprémi infrastruktúra. Az önkormányzat megállapodást kötött az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft-vel, akik a polgármesteri hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Irodáival közösen határozták meg az új töltőállomások helyét. Ezek közül négy kerülhet a Kopácsi utcában kialakítandó töltőszigetre, egy pedig a Hotel-parkolóba. Minden töltőoszlop két-két töltőfejjel rendelkezik, vagyis a következő negyedévben megvalósuló fejlesztések révén tízzel nő a városban egyidejűleg tölthető elektromos autók száma.

vehir.hu

További cikkek

A közösség immunrendszere is vizsgázik
A közösség immunrendszere is vizsgázik
Rendkívüli közgyűlést tartottak péntek reggel a Városházán, amelyen több technikai jellegű döntés is született, valamint a polgármester új adatokat is közölt a Veszprémben elrendelt hatósági karanténokról.
Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Távol maradt a költségvetés vitájától az ellenzék két frakciója, a Fidesz-KDNP képviselői mellett csak a jobbikos Kovács Rajmund szólt hozzá a témához.
Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
A koronavírus, a Budapest-Veszprém közötti alacsonypadlós vonatszerelvények, és litéri elágazóba tervezett elkerülő út sürgetése is téma volt a februári közgyűlésen csütörtök délelőtt a Városházán.
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
A veszprémi stadion területén található sportcsarnok belső felújítására nyújt be pályázatot az önkormányzat- erről döntöttek többek között a január 30-i közgyűlésen.
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Az Agóra Veszprém rangos állami elismerése és a 82-es út bővítése is téma volt 2020 első veszprémi közgyűlésén.
2020. május 28. // Emil, Csanád névnap