2020. május 28. // Emil, Csanád névnap

Napirend előtt: nincsen „Némedi ügy”

2017. december 14. 9:32
Részben lezárult a nyomozás, melyből kiderült: volt vádemelési javaslat, de nem az alpolgármester ellen. Nem nyomoztak utána és tanúként sem hallgatták ki Némedi Lajost.
  • 2015. április végén készült el a Veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezet belső ellenőri jelentése, amely szabálytalanságokat állapított meg az intézmény gazdálkodásával kapcsolatban.
  • Ellenzéki politikusok szerint mindehhez Némedi Lajos alpolgármesternek is köze lehetett.
  • A polgármester feljelentést tett az üggyel kapcsolatosan.

Az MSZP-s Hartmann Ferenc a novemberi közgyűlésen azt firtatta, hol tart a nyomozás a nagy értékre elkövetett gazdasági csalás és hűtlen kezelés bűntette miatt, amely kapcsán több mint 750 nappal ezelőtt tett feljelentést a polgármester. Porga Gyula akkor azt mondta, ha lesz információja az ügyről és a nyomozásról, megosztja azt.

A polgármester a decemberi közgyűlésre már információkkal érkezett. Napirendek előtt tájékoztatott: a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság által lefolytatott nyomozás részben lezárult, melynek nyomozati anyagába betekintést kaphatott. Ebből kiderült:

volt vádemelési javaslat, de nem Némedi Lajos ellen. Nem is nyomoztak utána és ki sem hallgatták az üggyel kapcsolatban.

Porga Gyula szerint az ellenzéki politikusok (Katanics Sándor, Hartmann Ferenc és Kész Zoltán- a szerk.) több mint 750 napig lebegtették a közvélemény előtt, hogy Némedi „sáros” az ügyben, ezért bocsánatot kellene kérni tőle, már csak azért is, mert az emberi tisztesség és a politikai kultúra ezt követeli meg. A polgármester azt is hozzátette, hogy nem ez az első ilyen eset, ezért nehezen elvárható bocsánatkérés az ellenzéki politikusoktól.

Némedi Lajos szerint egy két éve tartó aljas lejáratási kísérlet zárult most le. Ezzel kapcsolatban ő is megszólalt:

"Nincs és nem is volt a nyomozóhatóságok asztalán semmiféle "Némedi ügy", amint azt próbálta beásni a közvélemény tudatába Veszprém és környéke választópolgároktól független országgyűlési képviselője, valamint néhány volt és jelenleg hivatalban lévő önkormányzati képviselő. Megköszönöm mind azoknak, akik bíztak bennem és nem adtak hitelt a rágalmazóknak. Többször biztosítottak arról, tudják, hogy nem vagyok korrupt. Megköszönöm a sajtó munkatársai nagy többségének, hogy tényszerű, korrekt tájékoztatást adtak a közvélemény számára.

Azoknak, akik a hazugságokat kitalálták, szították, több alkalommal terjesztették a magam és családom nevében azt kívánom, hogy a Jóisten fizesse meg! A többit magam kizárólag törvényes eszközökkel fogom rendezni.Bocsánat egy személyes megjegyzés miatt. Nekem napra pontosan 6 hónapja halt meg a feleségem, a tragédiában döntő része volt az ismert, aljas hazugságoknak. Boldog karácsonyt kívánok Mindenkinek!"- mondta.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

A közösség immunrendszere is vizsgázik
A közösség immunrendszere is vizsgázik
Rendkívüli közgyűlést tartottak péntek reggel a Városházán, amelyen több technikai jellegű döntés is született, valamint a polgármester új adatokat is közölt a Veszprémben elrendelt hatósági karanténokról.
Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Távol maradt a költségvetés vitájától az ellenzék két frakciója, a Fidesz-KDNP képviselői mellett csak a jobbikos Kovács Rajmund szólt hozzá a témához.
Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
A koronavírus, a Budapest-Veszprém közötti alacsonypadlós vonatszerelvények, és litéri elágazóba tervezett elkerülő út sürgetése is téma volt a februári közgyűlésen csütörtök délelőtt a Városházán.
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
A veszprémi stadion területén található sportcsarnok belső felújítására nyújt be pályázatot az önkormányzat- erről döntöttek többek között a január 30-i közgyűlésen.
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Az Agóra Veszprém rangos állami elismerése és a 82-es út bővítése is téma volt 2020 első veszprémi közgyűlésén.
2020. május 28. // Emil, Csanád névnap