Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C

A legszebb ajándék önmagunk

2017. december 18. 13:20
Közös karácsonyi ünnepséggel zárták az évet a VKTT Egyesített Szociális Intézményének tagjai hétfőn a Hittudományi Főiskolán.

Az ünneplőket Porga Gyula polgármester köszöntötte, aki beszédében arról szólt, az adventi időszak nemcsak arra jó, hogy magánemberként lelassítsunk, elcsendesedjünk és egy kicsit magunkba szálljunk, hanem hogy közösségként együtt hangolódjunk az ünnepekre.

„Én mindig szívesen jövök erre az eseményre, és ez nem csak egy gesztus, sokkal inkább hála Önök felé, hiszen Önök nemcsak régebben építették ezt a várost olyanná, amilyenné, de ma is meghatározó formálói Veszprémnek. Minden családnak és közösségnek szüksége van az idősek bölcsességére, tanácsaira” – fogalmazott a polgármester, egyben kellemes karácsonyt és lehetőséget kívánva arra, hogy a nyugdíjasok még sokszor tölthessék együtt az ünnepeket családjukkal, hiszen minden ajándéknál többet ér, ha magunkat, az időnket adhatjuk szeretteinknek.

Hagyomány, hogy a közös karácsony alkalmával az intézmény minden tagját meglepik egy kis csomaggal, két tagnak pedig jelképesen a polgármester és az intézmény vezetője, Győri Piroska adta át az ajándékokat.

A köszöntő beszédek után Fersch Márta veszprémi származású operaénekesnő és Pomlényi Péter operaénekes szórakoztatták az összegyűlteket, majd az intézmény tagjait közös ebédre várták.

A veszprémi székhelyű Egyesített Szociális Intézmény közel 20 esztendeje, 1999 óta végez idősgondozási feladatokat. 2010 óta a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulás révén az intézmény integrált szervezetben biztosítja a Veszprémben és a veszprémi kistérség településein élő időskorúak részére a szociális alapszolgáltatási, valamint a személyes gondoskodás keretébe tartozó szakosított ellátási formákat, az időskorúak tartós ápolását, gondozását biztosító idősek otthonait, és idősek átmeneti elhelyezését biztosító idősek gondozóházát. A munkatársak elkötelezett célja, hogy szakmai tudásukkal segítsék a rájuk bízott emberek időskorának méltó megélését és szolgáltatásaikkal hozzásegítsék őket az elérhető legjobb életminőséghez.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Ferenc pápa a mai világban megalázott Krisztusokról írt a nagypénteki meditációkban Ferenc pápa a mai világban megalázott Krisztusokról írt a nagypénteki meditációkban Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta. 2024. március 29. 16:57 Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét rabnak mosta meg a lábfejét az utolsó vacsorát idéző szertartáson a római Rebibbia büntetés-végrehajtási intézet női szárnyán csütörtökön. Közben Veszprémben krizmaszentelési szentmise vezette be a szent háromnap ünneplését. 2024. március 29. 10:20 Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Csütörtökön a nemzeti ünnep alkalmából rendezték meg az állománygyűlést, melynek helyszínéül az Agóra színházterme szolgált. A rendezvényen számos elismerést adtak át. A Légierő és a veszprémi Erkel Ferenc Városi Fúvószenekar közösen örvendeztették a nagyérdeműt. 2024. március 15. 14:33 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. 2023. december 2. 22:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.