2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Fiatal önkéntesek varázsolták szebbé az idősek karácsonyát

2017. december 21. 12:20
A közelgő karácsony alkalmából verssel, dallal és ajándékokkal köszöntötték a Lélektér Alapítvány önkéntesei a Völgyikút Idősek Otthona lakóit csütörtök délelőtt.

A legszebb adományokat nem nagy összegben mérik, hanem az időben és a gondoskodásban, amivel mások felé fordulunk. Akadnak azonban olyan emberek, akiknek néha utóbbiakból is kevés jut – mert már nem veszi körbe őket a családjuk vagy egyszerűen mást dobott a gép. Nekik a legapróbb kedvesség is beragyoghatja az ünnepüket.

Ez a gondolat adja a Lélektér Alapítvány három éve indult Adni jó, add a hangod nevű jótékonysági akciójának magvát is, melynek keretében idősek otthonában élőket és beteg gyerekeket látogatnak és örvendeztetnek meg advent idején. És ezzel közben a tagok és az önkéntesek gazdagodnak.

A 2009 óta működő alapítvány célja a veszprémi ifjúság támogatása és legfőképpen személyiségük fejlesztése, melyhez az Erasmus + programban szerzett tapasztalatok mellett kiváló mód az önkéntesség. Fontos, hogy a fiatalok minél hamarabb találkozzanak a jótékonyság és a társadalmi felelősségvállalás intézményével, hiszen így válhatnak a legegyszerűbben a társadalom értékes tagjaivá, de egy ilyen akció arra is remek lehetőséget ad, hogy a máskülönben főleg csak saját korosztályuk köreiben mozgó gyerekek más generációk felé is nyissanak. Egyfajta win-win helyzet születhet így.

Csütörtökön ezúttal 15-20 önkéntes szavalt verseket és énekelt az időseknek, emellett a fiatalok fejlesztő játékokkal és néhány kedves szóval, öleléssel lepték meg a lakókat. Az akcióban Veszprém szinte minden középiskolájából érkeztek tanulók, többek között az Ipariból, a Lovassyból, a Lóczyból, a Jendrassikból, a SÉF-ből és a Táncsics iskolából.

A jótékonysági kezdeményezés támogatója évek óta Ovádi Péter önkormányzati képviselő, aki szerint mindig öröm látni, hogy ilyen aktív a városi fiatalság, és maga is ajándékozott és felolvasott egy részletet Paulo Coelho Az alkimista című művéből.

A jótékonysági akció ezzel még nem ért véget: pénteken a csapat tagjai és további önkéntesek a Csolnoky kórház gyermek osztályát látogatják meg, hogy meséikkel enyhítsék a kis betegek körülményeit és a komfortérzetüket javító ajándékokkal lepjék meg őket.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek

Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
A KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosítószámú, „A körforgásos gazdaságra vonatkozó elvek gyakorlati alkalmazásának előkészítése egyes hulladéktípusok esetében” című pályázati projekt keretében a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.
Rügyfakadással rügyfagyás? Mely fákra veszélyes a tavaszi fagy?
Rügyfakadással rügyfagyás? Mely fákra veszélyes a tavaszi fagy?
A kései hidegek bizony a tönk szélére sodorhatják a gyümölcsösgazdákat, mivel a fagy elviheti a virágok javát. Miért veszélyes ez, és mely fákra figyeljünk jobban?