Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Új sípályát és kétüléses felvonót adtak át Eplényben

2018. február 9. 13:14 // Forrás: mti
Mintegy félmilliárd forintos beruházás részeként adtak át új sípályát és új kétüléses felvonót az eplényi síarénában pénteken.

Révész Máriusz a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos kiemelte: körülbelül ötszázezer ember síel Magyarországon, és a kormány számára fontos, hogy ők az országon belül is megtalálják a megfelelő lehetőségeket. Hozzátette: a nagyobb sípályákon akár 90-100 ember is dolgozik, és ezek a létesítmények a régió turisztikai életét is élénkítik.

Ebele Bálint az eplényi pályákat üzemeltető Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az ötszázmillió forintos fejlesztési programjukat az önrész mellett 150 millió forint állami támogatással és 165 millió forint banki hitellel valósították meg.

Az új sípálya Magyarország legnagyobb kezdő sípályájaként egy kilométer hosszú, 50 méter széles, szintkülönbsége pedig 124 méter. Az új felvonó tizenkét tartóoszlopon a kivilágítható pálya mentén halad, felfelé egyszerre 190 utast tud szállítani. Ebele Bálint szerint ideális esetben a felvonó óránként 1500 embert tud egy óra alatt a hegyre szállítani, átlagos kapacitásként óránként 1300 emberrel számolnak.

Az ügyvezető igazgató arról is beszélt: a beruházássorozat részeként másfélszeresére növelték a hógyártó rendszert, ezt 49 hóágyú, víztározók és szivattyúállomás alkotja. Emellett beszereztek két új ratrakot, új bejáratot, síiskolát és tanulópályát, valamint vendéglátóhelyet építettek, illetve nyári attrakciókat is kialakítottak. Az új pálya közelében a vendégek számára egy fél hektáros, igény esetén bővíthető parkoló is épült.

vehir.hu
további cikkek
Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét rabnak mosta meg a lábfejét az utolsó vacsorát idéző szertartáson a római Rebibbia büntetés-végrehajtási intézet női szárnyán csütörtökön. Közben Veszprémben krizmaszentelési szentmise vezette be a szent háromnap ünneplését. ma 10:20 Viharos széllökések Viharos széllökések ma 8:16 Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. Veszprémi Állatkert Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. A húsvéti hangulat garantált a Gulya-dombi bejáratnál strucctojásokkal díszített rendhagyó tojásfával. ma 2:55 A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.