2020. november 29.
//
Taksony névnap

A Bárczit támogatták a jótékonysági gálával

2018. február 10. 4:00
Első alkalommal szervezett jótékonysági gálát a Városi Nyilvánosságért Alapítvány és a Védegylet Veszprémért Egyesület péntek este a Gizella Hotelben. Az est teljes bevételét a Bárczi Gusztáv Általános Iskola részére ajánlották fel a szervezők.

Az egybegyűlteket dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa köszöntötte.

– Veszpréminek lenni egy különös kegye a sorsnak – fogalmazott. Mint mondta, Veszprém olyan város, ami méretéből adódóan elég nagy, hogy városi élményt adjon, de elég kicsi, hogy lehetővé tegye a közösséghez tartozás érzését.

A belvárosban olyan épületekkel, műemlékekkel, nevezetességekkel találkozhatunk, amik a veszprémi polgárok pénzéből, közadakozásból jöttek létre a közeli vagy távolabbi múltban, és olyan rendezvényeken vehetünk részt, amit a veszprémiek adakozása tett lehetővé. Navracsics megjegyezte: a veszprémiek takarékos emberek, de a takarékosság nem zsugoriság, és ha jó célokkal találkoznak, a veszprémiek szívesen adnak.

– Abban bízom, hogy nemcsak ma este gyűltünk így össze, hanem olyan kezdőpillanatnak vagyunk részesei, aminek folytatása gyermekeink, unokáink számára már egy hagyományos jótékonysági est lesz.

Az esten fellépett Váczi Violetta UNIFEST Arany-fokozatú énekes, Kusnyér Anna és a Bárczi Gusztáv Általános Iskola diákjai.

A szervezők az est teljes bevételét az iskola alapítványának ajánlották fel, a támogatást Brányi Mária alpolgármester adta át jelképesen Kulcsárné Jákli Ildikónak, az alapítvány képviselőjének.

Söge
Szalai Csaba

További cikkek

Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
A Veszprémi Érsekség valamint Veszprém város közös adventi koszorúján az első gyertyát Udvardy György érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtották meg szombat este.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.
Fenntartotta a Kúria a Mal Zrt. három egykori vezetőjének jogerős ítéletét
Fenntartotta a Kúria a Mal Zrt. három egykori vezetőjének jogerős ítéletét
Fenntartotta a Győri Ítélőtábla tavaly kiszabott jogerős ítéletének hatályát a vörösiszap-katasztrófa miatt indult büntetőügyben a Kúria pénteken nyilvánosan kihirdetett döntésével.
Több útszakasz is megújul megyénkben
Több útszakasz is megújul megyénkben
A Magyar Közút négy Veszprém megyei útszakasz felújításáról adott hírt.