Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közösségeinket tartják össze a mindennapok hősei

2018. március 2. 18:42
Ötödik alkalommal adták át a Mindennapok hősei díjakat pénteken Veszprémben a Városi Nyilvánosságért Alapítvány szervezésében.

Az elismeréseket egészségügyi dolgozó kategóriában dr. Dezső Árpád szakorvos (Csolnoky Ferenc Kórház Onkológiai Központ Sugárterápiás Osztály); rendvédelem kategóriában Jakab Zoltán balesetvizsgáló és helyszínelő (Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság, Veszprém Rendőrkapitányság, Közlekedésrendészeti Osztály); tűzoltó, katasztrófavédelem kategóriában Rózsa Balázs különleges szerkezelő (Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Veszprémi Hivatásos Tűzoltóság); szociális kategóriában Vincze Zoltánné ápolónő (VKTT Egyesített Szociális Intézmény, 2. sz idősek otthona); egyházi személy kategóriában pedig dr. Takáts István kancellár (Veszprémi Érsekség) vehette át.

– Egy közösséget nemcsak a földrajzi összetartozás tesz közösséggé, hanem a lelki összetartozás is, aminek megőrzése időnként nem kis feladat még egy Veszprém méretű városban sem – fogalmazott dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa. – Csak egy közösség tud megtartani egy várost, többé tenni azt, mint egy rovat a lakcímkártyán. Ma este egy erősödő hagyomány részesei vagyunk, évről évre megünnepelhetjük azokat a veszprémieket, akik hétköznapi munkájukkal erősebb közösséggé teszik városunkat. Ők azok a hősök, akik talán több energiát fektetnek munkájukba, talán érzékenyebbek, mint mi, és ezzel kitűnnek. Nemcsak egy napon tekintünk hősökként rájuk, hanem valóban a mindennapok hősei ők – méltatta a díjazottakat a biztos.

A díjakat dr. Navracsics Tibor, Ovádi Péter a Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezetője és parlamenti képviselőjelöltje valamint Porga Gyula polgármester adták át.

A gálán Váczi Violetta UNIFEST Arany-minősítésű énekes és Kovács Benjámin Artisjus-díjas zeneszerző, karmester szórakoztatta a közönséget.

A DÍJAZOTTAK BEMUTATKOZÁSA

Dr. Dezső Árpád 1980-ban született a romániai Margittán. Általános iskolába Kézdivásárhelyen, Erdélyben járt, 2000-ben érettségizett a Debreceni Református Gimnáziumban. Életét a gyógyításra tette fel, így 2008-ban diplomát szerzett a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd sugárterapeuta rezidens képzést kezdett Miskolcon. 2010-ben családjával Németországba költözött, ahol rengeteg hasznos tapasztalatot szerzett. Ma egy lány és két fiú büszke édesapja. 2016 végén költöztek haza, feleségével együtt a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban vállaltak munkát, ahol jelenleg is sugárterapeutaként dolgozik az Onkológiai Centrumban.

Jakab Zoltán balesetvizsgáló és helyszínelő Ajkán született 1982-ben, gyermekkora óta vonzotta a rendőri hivatás. A középiskolai tanulmányai befejezését követően jelentkezett a Csopaki Rendészeti Szakközépiskolába 2003-ban. 2005-ben lett hivatásos rendőr, közrendvédelmi járőrként a Pápai Rendőrkapitányságon kezdte pályáját. 2007 májusában a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának csapatába került baleseti helyszínelőként, ma is itt dolgozik. Nős, van egy 4 éves fia, és egy másfél éves kislánya. A baleseti helyszínelés mellett a Veszprém Megyei Csapatszolgálati Század tagja is.

Rózsa Balázs 1976-ban született Veszprémben. Általános iskolai tanulmányait az 1. számú Általános Iskolában végezte 1983-1991 között, majd a Táncsics Mihály Szakközép és Szakmunkásképző Intézetben folytatta 1991-1994-ig. Sorkatonai szolgálatát követően több kisebb-nagyobb cégnél dolgozott, és hosszú várakozást követően 2005-ben csatlakozott a veszprémi tűzoltó laktanya csapatához. 2006-tól lehetőséget kapott a különleges szerek elsajátítására (pl. magasból mentőszer, bázis daru, vízszállító), 2015-től kezdve a mai napig a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „C” szolgálati csoportjában dolgozik különleges szer-kezelő, gépkocsivezető beosztásban.

Vincze Zoltánné 1970-ben született Veszprémben. Az általános iskolát a veszprémi Báthory István Általános Iskolában végezte, majd 1988-ban érettségizett a Kállai Éva Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolában. Az érettségit követően azonnal munkába állt, az akkori Veszprém Megyei Kórház szülészetén kezdett el dolgozni szülésznőként. Fia születését követően tovább képezte magát és körzeti ápolóként dolgozott Vilonyán. 1996-ban munkahelyet váltottam és a Peremartoni Idősek Otthonában 19 évig mozgásterapeutaként dolgozott. 2015 nyarától a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény II. számú Idősek Otthonában dolgozik mint ápoló és gondozó. Három gyermeke van.

Dr. Takáts István 1973. augusztus 3-án született Sümegen. Az általános iskolát a veszprémi Báthory István Általános Iskolában, a középiskolát a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban végezte, ahol 1991-ben érettségizett 1993-ban lépett be a Veszprémi Főegyházmegye kispapjai közé. Egy évig a budapesti Központi Papnevelő Intézet és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója volt, majd 1994-2001 között a jezsuita rend által vezetett római Pápai Gergely Egyetem növendéke. 1999. június 29-én szentelték pappá a veszprémi Szent Mihály Székesegyházban. 2006-ban kinevezték a Padányi Katolikus Iskola és a Davidikum Katolikus Kollégium lelki igazgatójává. Tíz évig töltötte be ezt a tisztséget. 2008 szeptemberétől jelenleg is a szegedi Gál Ferenc Főiskola adjunktusa, 2009 szeptemberétől pedig a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola adjunktusa. 2016-ban érseki kancellárrá nevezték ki. Jelenleg is ezt a munkakört tölti be.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.