Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
24°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
24°C

Czaun: Magyarország erős, szabad ország

2018. március 15. 4:00
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek Kádártán és Gyulafirátóton is szerdán.

Magyarországnak az élet soha nem adta könnyen a szabadságot – fogalmazott beszédében Czaun János, a városrészi önkormányzatok vezetője, aki felelevenítette: a nyolcvanas évek végén azt gondolhattuk, hogy a szovjetek kivonulása után hazánk egyszeriben elér egy új, büszke, szabad korszakába, azonban ezért keményen meg kell dolgozni.

– Minden nemzedéknek mást jelent a nemzethez tartozás – mutatott rá a képviselő. Mások a lehetőségek, mások a körülmények, másfajta hazafiasságra van szükség. Czaun kijelentette: a ´48-as nemzedék bátor volt, mert nemzeti kormányt alapított, szembenézett a hatalmasságokkal és megvívott a szabadságáért.

A márciusi ifjak által meggyújtott fáklya fényénél nem érezheti biztonságban magát az elnyomó zsarnok hatalom. Mi magyarok el tudjuk dönteni, kivel szeretnénk együtt élni, tudjuk, mi a jó és mi a rossz nekünk. Olyan közösséghez szeretnénk tartozni, akik partnerként és nem gyarmatként kezelnek minket.

Czaun megjegyezte: azok, akik tíz éve még kordonnal zárták körbe a Parlamentet, most nyolc év után visszatérnének. Hozzátette: ma Magyarország erős, szabad, kordonoktól mentes ország.

Adjuk tovább március 15. lángját a gyermekeinknek, neveljük őket az igazság és a szabadság szellemiségében, mert minden csillogó szempár reménység a haza számára – fogalmazott a képviselő.

A megemlékezést a Ficánka Tagóvoda csoportja és Radics Tibor tárogatóművész műsora színesítette.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. ma 11:59 Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. tegnap 20:15 Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. 2024. július 23. 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. 2024. július 23. 10:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.