Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C

Czaun: Magyarország erős, szabad ország

2018. március 15. 4:00
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek Kádártán és Gyulafirátóton is szerdán.

Magyarországnak az élet soha nem adta könnyen a szabadságot – fogalmazott beszédében Czaun János, a városrészi önkormányzatok vezetője, aki felelevenítette: a nyolcvanas évek végén azt gondolhattuk, hogy a szovjetek kivonulása után hazánk egyszeriben elér egy új, büszke, szabad korszakába, azonban ezért keményen meg kell dolgozni.

– Minden nemzedéknek mást jelent a nemzethez tartozás – mutatott rá a képviselő. Mások a lehetőségek, mások a körülmények, másfajta hazafiasságra van szükség. Czaun kijelentette: a ´48-as nemzedék bátor volt, mert nemzeti kormányt alapított, szembenézett a hatalmasságokkal és megvívott a szabadságáért.

A márciusi ifjak által meggyújtott fáklya fényénél nem érezheti biztonságban magát az elnyomó zsarnok hatalom. Mi magyarok el tudjuk dönteni, kivel szeretnénk együtt élni, tudjuk, mi a jó és mi a rossz nekünk. Olyan közösséghez szeretnénk tartozni, akik partnerként és nem gyarmatként kezelnek minket.

Czaun megjegyezte: azok, akik tíz éve még kordonnal zárták körbe a Parlamentet, most nyolc év után visszatérnének. Hozzátette: ma Magyarország erős, szabad, kordonoktól mentes ország.

Adjuk tovább március 15. lángját a gyermekeinknek, neveljük őket az igazság és a szabadság szellemiségében, mert minden csillogó szempár reménység a haza számára – fogalmazott a képviselő.

A megemlékezést a Ficánka Tagóvoda csoportja és Radics Tibor tárogatóművész műsora színesítette.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. tegnap 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. tegnap 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   tegnap 12:08 Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. 2023. november 30. 14:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.