Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C

Átadták a Veszprém városért - Pro Urbe érdemérmeket

2018. március 14. 20:13
A díjak átadására a Városházán került sor szerda délután.

Az ünnepség nyitásaként Süle Zsolt, az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogató versenyének döntőse énekelt, hegedűstársa, Ruha Arnold kísérte.

Süle ZsoltSüle Zsolt

Porga Gyula polgármester köszöntőjében elmondta, szép hagyomány Veszprémben, hogy a nemzeti ünnepen alkalmat teremtünk arra, hogy ne csak a nagy nemzeti hősöket ünnepeljük, hanem a helyi hősöket is elismerjük. Azokat, akik gazdagítják Veszprém város közösségét. Jó látni azt, hogy minden évben sok felterjesztés érkezik, a döntés pedig nem egyszerű.

Kiemelte, szerencsére vannak köztünk olyanok, akik a munkájuk, hivatásuk mellett tesznek ezért a közösségért. A díj egyben teher is, hiszen a díjazottaknak inenntől pecsétjük van arról, hogy példaképek, de teher nekünk is, hiszen követnünk kell őket. Az idei díjazottak: Imre Frigyesné, Iváncsik Gergő és Gulyás Péter.

Imre FrigyesnéImre Frigyesné

Imre Frigyesné 31 éven át volt a Lovassy László Gimnázium kimagaslóan eredményes tanára. Minden feladatát nagyfokú odafigyeléssel, rendkívüli szorgalommal és odaadással végezte. Két cikluson át képviselte az oktatás- és művelődésügyet Veszprém város képviselőtestületében. Imre Frigyesné olyan kivételes tanáregyéniség, aki a történelmet nem csak tanította, de a mai napig éli, élteti. Az általa vezetett Brusznyai Alapítvány kurátoraként 28, elnökeként pedig 21 éve ápolja Brusznyai Árpád, Veszprém történelmi jelentőségű mártírjának emlékét. Fontos célkitűzése a városhoz való kötődés, a magyarságba vetett hit valamint az összetartozás érzésének erősítése a város polgárainak körében. Kimagaslóan eredményes tevékenységét rangos állami kitüntetésekkel, többek között Szacsvay Imre- díjjal ismerték el. 2018-ban Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése Veszprém város közéletében, közművelődésében valamint az oktatás területén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Imre Frigyesné részére Pro Urbe díjat adományoz.

Iváncsik GergőIváncsik Gergő

Iváncsik Gergő kézilabda pályafutása az általános iskolában kezdődött, ahonnan a Győri ETO utánpótláscsapatához került. 1998-ban, 17 évesen mutatkozott be a felnőtt csapatban. Tehetsége már nagyon korán megmutatkozott, 2000-ben le is igazolta az akkor Fotex néven nyilvántartott bakonyi gárda. Klubjával több hazai és nemzetközi sikert is elért, a Kupagyőztesek Európa-kupájában győznie is sikerült csapatával, a Bajnokok Ligájában pedig egészen a döntőig menetelt. Pályafutása végéig hű maradt a veszprémi alakulathoz. A korosztályos válogatottakkal is szép sikereket ért el, 1997-ben az ifjúsági Európa-bajnokságon bronzérmet, két évvel később pedig aranyérmet szerzett. A junior válogatottal 2001-ben világbajnoki negyedik helyig jutott csapatával. A felnőtt címeres mezt 2000-től tizenhét éven át viselte, 270 mérkőzésen 696 gólt szerzett. Két olimpián is részt vett, mindkét alkalommal az előkelő negyedik helyet szerezte meg a férfi kézilabda-válogatott. 16-szoros magyar bajnokként, 14-szeres magyar kupagyőztesként, kétszeres SEHA Liga győztesként 2226 góllal a háta mögött 2017-ben vonult vissza a profi kézilabdázástól. Alázatos, szorgalmas sportember. 2010-ben, amikor egészen a Világválogatottig jutott „Az év magyar kézilabdázójának” is megválasztották. 2012-ben munkáját Magyar Arany Érdemkereszttel ismerte el a Magyar Állam. 2018-ban Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése példamutató sporttevékenysége valamint Veszprém város nemzetközi hírnevének öregbítésében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Iváncsik Gergő részére Pro Urbe érdemérmet adományoz.

Gulyás PéterGulyás Péter

Gulyás Pétert nem csupán a csapathoz, hanem Veszprém városához is mindennél erősebb szálak fűzik. Veszprémi nevelésű játékosként kezdetben kölcsönben szerepelt Nagykanizsán és Balatonfüreden, majd 2005-től erősítette a veszprémi felnőtt csapatot. Klubszinten számos sikert könyvelhet el, a legnagyobbak közé tartozik a KEK-és SEHA-liga győzelem valamint a Bajnokok Ligájában ezüstérem. Válogatottsága is számos sikert tartogatott számára. A junior-válogatottal 2004-ben Európa-bajnoki negyedik, majd egy évvel később a hazai rendezésű tornán világbajnoki bronzérmes lett. A felnőtt válogatottban 2006-tól szerepelt, Európa-bajnokságon, világbajnokságon és olimpián is pályára lépett. 111 mérkőzésen 220 gólt dobott. Tizenötszörös magyar bajnok, 14-szeres magyar kupa győztes. 1423 góllal a neve mellett 2017-ben fejezte be profi pályafutását. Azóta az utánpótláscsapatok szakmai felügyeletével foglalkozik. Sporttársai humoros, sportszerű embernek tartják, aki nagy egyénisége a sportágnak, és ugyanilyen szintű ikonja a veszprémi kézilabdázásnak. 2012-ben a Magyar Állam Magyar Ezüst Érdemkereszttel ismerte el munkáját. 2018-ban Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése példamutató sporttevékenysége valamint Veszprém város nemzetközi hírnevének öregbítésében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Gulyás Péter részére Pro Urbe érdemérmet adományoz.

Tokos Bianka
Domján Attila
további cikkek
Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. tegnap 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. tegnap 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   tegnap 12:08 Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. 2023. november 30. 14:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.