2020. május 28. // Emil, Csanád névnap

Közgyűlés – Segítenek beilleszkedni a pályakezdőknek

2018. március 28. 13:45
Újra élet költözik a Völgyhíd téri volt zeneiskolai épületbe, új intézményvezetőket neveztek ki, mentorprogram indul pályakezdő szakmunkásoknak. Összefoglaló a képviselő-testület márciusi üléséről.

Módosították Az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és vagyonhasznosítás szabályairól szóló rendeletet. A módosítás a magáncsőd eljárásra vonatkozik: amennyiben egy magáncsőd eljárást kezdeményező családnak az önkormányzattal szemben tartozása van, annak elengedését, vagy a fizetési feltételek megkönnyítését részben a polgármester, részben a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság hatáskörébe utalta a Közgyűlés.

Intézményvezetőket is kineveztek: a Bóbita óvodát május elsejétől Sándor Edit vezeti, ő a nyugdíjba vonuló Hegyiné Horváth Évát váltja az intézmény élén. A Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye élén újabb öt évvel hosszabbították meg Krámli Ida kinevezését.

Az önkormányzat mentorprogramot indít a szakmunkás végzettséggel először elhelyezkedő pályakezdő fiataloknak. A város, három gazdasági társaság (Jost, Bakonykarszt, Pannontej) és a Veszprémi Szakképzési Centrum együttműködésében kidolgozott program keretében a hiányszakmákban (úgy mint CNC gépkezelő/gépi forgácsoló, lakatos, hegesztő, szerelő, gépgyártástechnológiai technikus, CAD/CAM informatikus, ipari gépész, gyártósori gépbeállító, gépkezelő, pék, cukrász, szakács, édesipari termékgyártó, élelmiszeripari technikus, villanyszerelő, víz- és csőhálózat szerelő, sajtkészítő) elhelyezkedő fiataloknak egy éven át ösztöndíjat fizetnek, valamint mentorok foglalkoznak velük, hogy minél sikeresebbek legyenek és megtalálják a számításaikat a szakmájukban.

Felújítják a Dohnányi Zeneiskola egykori, Völgyhíd téri épületét. Az évek óta üresen álló ingatlant a felújítást követően ideiglenesen a Közigazgatási Bíróság bérli majd. Az újonnan felálló bírói hivatal hosszabb távon a várban, az egykori piarista gimnázium szintén felújítandó épületében működik majd, az ottani munkálatok idejére költözik a volt zeneiskolába.

Söge
Domján Attila

További cikkek

A közösség immunrendszere is vizsgázik
A közösség immunrendszere is vizsgázik
Rendkívüli közgyűlést tartottak péntek reggel a Városházán, amelyen több technikai jellegű döntés is született, valamint a polgármester új adatokat is közölt a Veszprémben elrendelt hatósági karanténokról.
Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Távol maradt a költségvetés vitájától az ellenzék két frakciója, a Fidesz-KDNP képviselői mellett csak a jobbikos Kovács Rajmund szólt hozzá a témához.
Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
A koronavírus, a Budapest-Veszprém közötti alacsonypadlós vonatszerelvények, és litéri elágazóba tervezett elkerülő út sürgetése is téma volt a februári közgyűlésen csütörtök délelőtt a Városházán.
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
A veszprémi stadion területén található sportcsarnok belső felújítására nyújt be pályázatot az önkormányzat- erről döntöttek többek között a január 30-i közgyűlésen.
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Az Agóra Veszprém rangos állami elismerése és a 82-es út bővítése is téma volt 2020 első veszprémi közgyűlésén.
2020. május 28. // Emil, Csanád névnap