2020. május 28. // Emil, Csanád névnap

Napirend előtt: 15 perccel közelebb van Budapest

2018. március 29. 9:59
A Várpalotát elkerülő útszakasz átadásával hamarabb érhetünk Veszprémből Budapestre- többek között erről is szó volt a napirend előtt az áprilisi közgyűlésen csütörtök reggel a Városházán.

Március elején Orbán Viktor miniszterelnök átadta a 8-as számú főút Várpalotát elkerülő szakaszát a forgalomnak, amellyel a város mentesül az áthaladó gépjárművek zajától és az általuk okozott levegőszennyezésétől, csökken a balesetveszély a település úthálózatán. A közel hat kilométeres útszakaszon 110 km/h-val lehet közlekedni, ami azt jelenti, hogy a korábbi Veszprém-Budapest közti menetidő 15 perccel rövidebbé válik. A közel 30 milliárdos beruházás egy újabb elkészült eleme a 8-as főút fejlesztésének- mondta napirend előtti felszólalásában Brányi Mária alpolgármester, aki beszélt arról az ötletpályázatról is, amelynek során liftet álmodtak a várba.

Bezárják a királyszentistváni hulladékkezelőt

A királyszentistváni hulladékkezelő központ bezárása felveti azt a kérdést, hogy mostantól hová viszik és hogyan kezelik majd a hulladékot- szólalt fel Gerstmár Ferenc (LMP), aki szerint szükség lenne a helyzet tisztázására. Katanics Sándor (Demokraták Veszprémért) kételkedik a bezárásban, és Ovádi Pétertől (Fidesz-KDNP) azt kérdezte, valóban így lesz-e. A frakcióvezető válaszában azt mondta, az ütemterv kidolgozás alatt van.

Áprilisi közgyűlés a városházánÁprilisi közgyűlés a városházán

Van-e elég kutyafuttató Veszprémben?

Gerstmár Ferenc (LMP) napirend előtti kérdésében azt kérdezte még Porga Gyula polgármestertől, hogy van-e elég kutyafuttató Veszprémben? A polgármester válaszában azt mondta, egy 2012-es jogharmonizáció miatt meg kellett szűntetni Veszprémben a kutyafuttatókról szóló jogszabályt, így jelen pillanatban nincs hivatalosan ilyen hely a városban. Az idei költségvetésben nem szerepelnek ilyen nemű fejlesztések, ám ha konkrét igény érkezik, megpróbálják azt kielégíteni.

Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) a tömegközlekedésért is felelős Némedi Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármestertől azt kérdezte, van-e információja arról, hány buszsofőr hiányzik a helyi tömegközlekedésből? Milyen fejlesztéseket tervez az ÉNYKK Zrt. Veszprémben? ( Buszbeszerzés, felújítás.) Némedi Lajos írásban ígért választ.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

A közösség immunrendszere is vizsgázik
A közösség immunrendszere is vizsgázik
Rendkívüli közgyűlést tartottak péntek reggel a Városházán, amelyen több technikai jellegű döntés is született, valamint a polgármester új adatokat is közölt a Veszprémben elrendelt hatósági karanténokról.
Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Távol maradt a költségvetés vitájától az ellenzék két frakciója, a Fidesz-KDNP képviselői mellett csak a jobbikos Kovács Rajmund szólt hozzá a témához.
Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
A koronavírus, a Budapest-Veszprém közötti alacsonypadlós vonatszerelvények, és litéri elágazóba tervezett elkerülő út sürgetése is téma volt a februári közgyűlésen csütörtök délelőtt a Városházán.
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
A veszprémi stadion területén található sportcsarnok belső felújítására nyújt be pályázatot az önkormányzat- erről döntöttek többek között a január 30-i közgyűlésen.
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Az Agóra Veszprém rangos állami elismerése és a 82-es út bővítése is téma volt 2020 első veszprémi közgyűlésén.
2020. május 28. // Emil, Csanád névnap