Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Meddig folyhat ez így tovább? - Csalán közlemény

2009. június 6. 14:48

Most még természetes, mindig a rendelkezésünkre áll, csak a csapot kell kinyitnunk. De vajon így lesz-e ez tizenöt év múlva is? Az ENSZ Környezetvédelmi Programja megállapítja, hogy a jelenlegi fogyasztási szokások megmaradása esetén 2025-re a Föld lakosságának kétharmadát érinteni fogja valamiféle vízkorlátozási intézkedés. A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a víztakarékosság fokozódó jelentőségére hívja fel a figyelmet a május 15-i Nemzetközi Klíma Akciónap alkalmából.

Gondoljunk csak bele, hogy egy reggel arra ébredünk, nincs víz a házban. Nincs reggeli tisztálkodás, fogmosás, elmarad a reggeli kávé, illetve maga a teljes reggeli, hiszen minden élelmiszer vagy akár használati tárgy előállításához vízre lett volna szükség. Talán csak ekkor értenénk meg, mekkora kinccsel bánunk nap mint nap ily pazarlóan.
Világviszonylatban vizsgálódva a már említett ENSZ jelentés kifejti, hogy a Föld vízkészletei az előre jelzettnél gyorsabban fogynak. Ennek oka részben a világméretű éghajlatváltozás, részben az egyre növekvő népesség egyre növekvő igényei. Szakértők szerint, a mostani klímaváltozás néhány évtizeden belül kétmilliárd embert érintő vízhiányhoz és a Földön élő fajok 20-30 százalékának kipusztulásához vezethet.

Folytatás a csatolt fájlban.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.