Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Múzeum, idősek otthona és óvoda fejlesztésére pályáz a város

2018. április 26. 4:30
Több veszprémi középület is megújulhat a közeljövőben. Energetikai fejlesztések várhatók a múzeumban és a Völgyikút idősek otthonában, új pályázatot nyújt be az önkormányzat az Egry úti óvoda újjáépítésére.

Az önkormányzat Közgyűlése csütörtökön döntött arról, hogy benyújtja a pályázatot a Laczkó Dezső Múzeum energetikai megújítására. Az épület fejlesztésére 82.450.000 forintot igényel pályázaton a város, ami mellé közel 47 millió forint önerőt fektetne be, így a múzeum fejlesztésének teljes költségvetése 131.477.058 forint lenne. A beruházás célja, hogy az energetikai fejlesztéseket követően csökkenteni lehessen az épület távhőfelhasználása miatt keletkező költségeit, illetve az energiafelhasználás csökkenése révén a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét is.

A projekt részeként szigetelnék a múzeum homlokzatát, a padlásfödémet és pincefalat, kicserélnék a nyílászárókat, valamint korszerűsítenék a fűtési rendszert. Ez utóbbi különösen érdekes, ugyanis egy időjárás változásait követő, automatizált szabályozó rendszer kiépítéséről van szó. Az automatizált rendszer elősegíti az épület energiatakarékos működését emberi beavatkozás igénybevétele nélkül.

Szintén energetikai fejlesztést hajtanának végre a Völgyikút Idősek Otthonában. Itt az épület külső hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a tetőfödém hőszigetelése és naperőmű létesítése szerepel a tervek között. Mindez több mint 134 millió forintos uniós támogatással, 41,4 millió forint önerő befektetésével, mindösszesen tehát 175.746.325 forintból valósulna meg.

Szintén tárgyalta a képviselő-testület az Egry úti óvoda újjáépítésének ügyét. Az óvoda elbontására és teljes újjáépítésére korábban félmilliárd forint lehívására nyert jogot az önkormányzat. Az építőipari költségek előre nem látható jelentős emelkedése miatt azonban a város nehéz helyzetbe került, a rendelkezésre álló keretből nem tudja megépíteni az intézményt. Ezért szükségessé vált a Területi Operatív Programon belüli források átcsoportosítása, ami miatt az önkormányzat visszavonja a korábban nyertes pályázatát, és az aktuális építőipari piaci árak figyelembevételével új pályázatot nyújt be az óvodaépítésre. A projekt új költségvetése 932.591.432 forint lesz.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.