Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Tehetséges katonák kiállítása a Petőfi Színházban

2018. május 10. 11:16
A „Katonák a művészetekben” című amatőr alkotóművészeti kiállítást csütörökön nyitották meg a színházban.

A kiállítást Héhn Zsuzsanna festő, a Balatonfüredi MÚZSA Művészeti Egyesület elnöke nyitotta meg. Kiemelte, a kiállításon bemutatkozó katonák megtalálták a saját, egyedi nyelvüket, amelyet most megmutatnak. A műalkotások értéke az önmegvalósítás kísérletéből ered.

Héhn Zsuzsanna, festőHéhn Zsuzsanna, festő

A kiállításon többek között Molnár Beáta alkotásai tekinthetők meg, aki ajándéktárgyakat készít, horgolással és papírfonással foglalkozik. Ikotity Ildikó egyedi díszítésű ólombetétes, rézfóliás üvegekkel, mozaikfestéssel foglalkozik. Ötleteit a természetből meríti. Munkái a gyulafirátóti katolikus templomban is megtalálhatók. Demeter Ferencné kézműves munkái is helyet kaptak. Habkőből, kavicsból és üvegszalagokból készíti tárgyait.

Szilágyi Anikónál a festészet játszik jelentős szerepet. Ő tervezte az Óbudai Egyetem biztonságtudományi doktori iskolájának címerét. 2018-ban a Madách Színházban állított ki. Számos kiállítása volt már itthon és külföldön is. A kiállításon jelen vannak Keszeg Tünde munkái is, aki üvegfestéssel foglalkozik, valamint Albert Hedvig alkotásai is, aki papírfonással készíti tárgyait. Ezen kívül Tóth Mónika, Karácsony Jánosné, Fazekas Valéria, Navrátil Henrietta és Kecső Lajosné festményei kerültek kiállításra a Petőfi Színház aulájában.

Tokos Bianka
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.