Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Húszéves az M.C.S. Blues Band

2018. május 18. 4:00
A veszprémi blues zenekar péntek este jubileumi koncerttel ünnepel az Expresszóban.

Az M.C.S. Blues Band veszprémi blues zenekar története a ’90-es évek közepére nyúlik vissza. A névadó, gitáros Csincsi Balázs és az énekes Wágner Balázs közös munkahelyükön már 1996-ban bluesról, saját számokról, zenekarról álmodoztak. Zenekarról 1998 áprilisa óta beszélhetünk, amikor csatlakozott hozzájuk Németh Gábor basszusgitáros és Starcsevics András dobos, és megtörtént az első próba. Még ez év októberében szállt be a közös zenélésbe Peresztegi Csaba szájharmonikás, aki azóta is nélkülözhetetlen színfoltja a zenekar játékának. A mai tagság 2009 óta létezik, a kezdetek óta két dobos-váltás is történt.

Zenekarunk a feldolgozások mellett kezdettől fogva törekedett a saját számok írására, és ezekkel számos tehetségkutató fesztiválon indultunk el. Az itt szerzett díjak, helyezések inspiráltak bennünket a folytatásra és a további saját szerzemények írására. Első koncertünk a ma már legendának számító Enyhe Fintor klubban zajlott, ezt számos Veszprém megyei, illetve országos fellépés követte klubokban, fesztiválokon. Több alkalommal játszottunk a Deák Bill Blues Band vendégzenekaraként, legjelentősebb szereplésünk a 2008-as, Körcsarnokban megrendezett koncert előtt volt. Rendszeres fellépője együttesünk az országosan ismert veszprémi Utcazene Fesztiválnak, de játszottunk már a Pannónia, a Volt és a Sziget fesztiválon is.

Huszadik születésnapjukat péntek este az Expresszóban ünneplik. A szülinapi meglepetés, hogy a bemelegítést a Guns nótákat kitűnően prezentáló Dogs N’ Roses szolgáltatja.

A koncert Facebook-eseménye

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.