Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújultak a kormányhivatal intézményei a megyében

2018. május 23. 11:13
Közel 1,3 milliárd uniós támogatásból 26 középület energetikai korszerűsítését végezték el.

A részleteket illetően dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a kormányhivatalok létrejöttük óta a minél hatékonyabb és olcsóbb közigazgatás megteremtését szolgálják, emellett fontos szempont az is, hogy a közigazgatási feladatok intézése méltó körülmények között történjen.

Ennek érdekében a kormány 2016 elején mintegy 1,3 milliárd forint uniós támogatást biztosított a Veszprém Megyei Kormányhivatal számára középületeinek energetikai fejlesztésére. A KEHOP-5.2.2 pályázat részeként a megye kilenc járásában (Ajka, Balatonalmádi, Balatonfüred, Devecser, Pápa, Sümeg, Tapolca, Várpalota, Veszprém) összesen 26 intézmény újult meg: az épületeken állapotuktól függően fűtéskorszerűsítést, homlokzat- és födémszigetelést, nyílászárócserét végeztek, valamint minden esetben napelemekkel szerelték fel őket. A beruházás két ütemben valósult meg, 2016 októbere és 2018 áprilisa között, a projekt fenntartási időszaka öt év.

Az energetikai fejlesztésnek köszönhetően a kormányhivatal jóval gazdaságosabban tudja üzemeltetni épületeit: becslések szerint mintegy 15-20 millió forintot takarítanak meg vele éves szinten – ez nagyjából a megyeháza éves villamosenergia-felhasználásának felel meg. A projekt eredményeként ezen túl csökken az az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértéke, így a környezet megóvásához és a fenntartható fejlődéshez is hozzájárul a hivatal.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   ma 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. ma 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.