Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb fejlesztésekről döntött a közgyűlés

2018. május 31. 1:00
A vasútállomást a buszpályaudvarral összekötő kerékpárút már a nyáron megépülhet, az önkormányzat közben rendelő-felújításokra és bölcsőde-fejlesztésre is pályázik.

Több fejlesztés előkészítéséről is döntött a képviselő-testület a májusi közgyűlésen. 57 millió forinttal növelték a vasútállomást a buszpályaudvarral összekötő kerékpárút építésére fordítandó önerőt, az építőipari áremelkedés miatt ugyanis a költségek meghaladják a tervezési időszakban kijelölt keretet. A tényleges megvalósításra már nem kell sokat várnunk, az a nyáron megtörténhet.

A közeljövőben folytatódhat az Aprófalvi Bölcsőde felújítása is. Az intézmény tavaly új csoportszobákkal bővült, hamarosan pedig teljes energetikai megújításon eshet át: 282 millió forint értékben az épület külső hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, a lapostető hő- és víz elleni szigetelése, fűtéskorszerűsítés, naperőmű létesítése és a konyha elektromos üzemre történő átalakítása valósulhat meg. A feladathoz az önkormányzat 59,4 millió forint önerőt biztosít, a fennmaradó 223,1 millió forintot pedig uniós forrásból hívják le.

Lecserélik az Aprófalvi Bölcsőde nyílászáróit Lecserélik az Aprófalvi Bölcsőde nyílászáróit

Folytatódnak a rendelő-felújítások is: a közgyűlés döntése értelmében az önkormányzat pályázatot nyújt be a Vilonyai utca 2/B. és a Jutasi út 59. szám alatti orvosi rendelők megújítására is. A Vilonyai utcai rendelőt közel 40, a Jutasi útit 76,7 millió forint uniós forrásból fejlesztenék. A tervek szerint mindkét rendelő még az idén megújul.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. ma 15:06 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.