2020. július 9. // Lukrécia névnap

Újabb fejlesztésekről döntött a közgyűlés

2018. május 31. 1:00
A vasútállomást a buszpályaudvarral összekötő kerékpárút már a nyáron megépülhet, az önkormányzat közben rendelő-felújításokra és bölcsőde-fejlesztésre is pályázik.

Több fejlesztés előkészítéséről is döntött a képviselő-testület a májusi közgyűlésen. 57 millió forinttal növelték a vasútállomást a buszpályaudvarral összekötő kerékpárút építésére fordítandó önerőt, az építőipari áremelkedés miatt ugyanis a költségek meghaladják a tervezési időszakban kijelölt keretet. A tényleges megvalósításra már nem kell sokat várnunk, az a nyáron megtörténhet.

A közeljövőben folytatódhat az Aprófalvi Bölcsőde felújítása is. Az intézmény tavaly új csoportszobákkal bővült, hamarosan pedig teljes energetikai megújításon eshet át: 282 millió forint értékben az épület külső hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, a lapostető hő- és víz elleni szigetelése, fűtéskorszerűsítés, naperőmű létesítése és a konyha elektromos üzemre történő átalakítása valósulhat meg. A feladathoz az önkormányzat 59,4 millió forint önerőt biztosít, a fennmaradó 223,1 millió forintot pedig uniós forrásból hívják le.

Lecserélik az Aprófalvi Bölcsőde nyílászáróit Lecserélik az Aprófalvi Bölcsőde nyílászáróit

Folytatódnak a rendelő-felújítások is: a közgyűlés döntése értelmében az önkormányzat pályázatot nyújt be a Vilonyai utca 2/B. és a Jutasi út 59. szám alatti orvosi rendelők megújítására is. A Vilonyai utcai rendelőt közel 40, a Jutasi útit 76,7 millió forint uniós forrásból fejlesztenék. A tervek szerint mindkét rendelő még az idén megújul.

Söge
Domján Attila
2020. július 9. // Lukrécia névnap