2019. szeptember 20., péntek
Friderika névnap

Új kifutót kaptak a veszprémi tevék

  • zoo
  • 2018.06.06
    02:30
Az ország legnagyobb karavánja mostantól kétezer négyzetméteren szaladgálhat.

Tizenöt veszprémi teve költözhetett át új, kétezer négyzetméteres állatkerti kifutójába, az elefántok szomszédságába szerda reggel. Török László állatkerti igazgató az átadón azt mondta, az itteni az ország legnagyobb tevekaravánja, mely a jövőben tovább bővülhet, ugyanis a remények szerint a csapat tovább jövevényekkel ajándékozza meg az állatkertet.

Porga Gyula és Török László tartott sajtótájékoztatón szerda reggelPorga Gyula és Török László tartott sajtótájékoztatón szerda reggel

- A Veszprémi Állatkert évek óta dinamikus fejlődésen megy keresztül. Ezek nem öncélú fejlesztések, hanem az évről-évre növekvő látogatószám által indokolt beruházások. Ma az állatkert már a balatoni régió egyik kiemelt attrakciója. Az új tevekifutó az állatkert első olyan beruházása, ami a Modern Városok program keretében valósult meg- mondta az újságíróknak Porga Gyula, a város polgármestere.

A Modern Városok programnak köszönhetően mintegy 2 milliárd forintból újul meg ismét az állatkert, ennek egyik elemeként heteken belül egy teljesen új gulyadombi rész fogadja majd az ide látogatókat: állatismogató, szavanna tematikájú játszótér és kilátó épül, a jövőben pedig itt kap majd helyet az új oroszlánház is.