2023. június 6.
//
Norbert névnap

Gyökereinket is ápoljuk!

2018. június 9. 12:00
Temetőszépítési akciót szervezett pénteken a VKSZ Zrt. több iskolával és civil szervezettel közösen az Alsóvárosi temetőben, ezzel is megmutatva az Entente Florale Europe nemzetközi zsűrijének, hogy Veszprém valóban érdemes a legszebb és legápoltabb virágos város címre.

Az akció egyben a VKSZ Zrt. tavaly elindított Városom, Veszprém mozgalom részét is képezte, melyhez eddig több mint húsz civil szervezet csatlakozott, és hajtott végre környezetszépítési akciókat. A kezdeményezés keretében nemrégiben a Kálvin János parkban ültettek virágokat civilekkel közösen, korábban pedig a Bagolyvári utcában volt hasonló megmozdulás, míg péntek délután a közüzemi szolgáltató és a civilek az Alsóvárosi temetőt vették célba.

A környezetszépítő akcióhoz a VKSZ Zrt. mellett a VSZC Jendrassik-VENESZ Szakgimnázium és Szakközépiskola és a VSZC SÉF Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Bakony Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület és Brányi Mária alpolgármester is csatlakozott, akik együtt a temető Mártírok útjai bejáratától a világháborús sírkertig rendezték a sétaútvonalat, illetve a környező sírokat.

A kezdeményezés külön apropója az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye, az Entente Florale Europe, melyen a tavalyi Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny fődíját megnyerve Veszprém is megméretteti magát. A felkészülés után a nyáron egy nemzetközi zsűri járja be Veszprémet, és komoly követelményrendszer alapján értékeli városunkat, különös tekintettel a zöldfelületekre és a közösségi terekre.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Jubileumi fát ültettek a belvárosban
Jubileumi fát ültettek a belvárosban
A Magyar Turisztikai Ügynökség a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 25 éves fennállásának alkalmából ajándékozott fát Veszprémnek.
Megköszönték a virágosítók munkáját
Megköszönték a virágosítók munkáját
Köszönetet mondott a VKSZ Zrt. munkavállalóinak Temesvári Balázs vezérigazgató pénteken, miután Veszprém arany fokozatú minősítést ért el az Entente Florale európai városszépítő versenyen.
Minden veszprémi sikere az európai virágverseny
Minden veszprémi sikere az európai virágverseny
Arany minősítéssel tért haza Írországból, az Entente Florale Europe díjkiosztójáról a veszprémi küldöttség. Porga Gyula polgármester kedden számolt be a sajtónak az eredményekről.
Veszprém arany minősítést szerzett az Entente Florale Europe versenyen
Veszprém arany minősítést szerzett az Entente Florale Europe versenyen
Porga Gyula polgármester Facebook-posztja szerint Veszprém a városi közterület megújításáért járó különdíjat is bezsebelte a nemzetközi környezetszépítő versenyen szombat este.
Entente Florale: összességében pozitív a kép Veszprémről
Entente Florale: összességében pozitív a kép Veszprémről
Elsőre jó benyomásokat szerzett a városról az Entente Florale szakmai zsűrije: a jó kondícióban lévő épületek, a harmonikus utcabútorok, és jól gondozott fák mellett van azonban néhány javaslat is.