2020. augusztus 6. // Berta névnap

5 program, amit nagyon várunk a II. Balaton Fesztiválon

2018. június 28. 4:00
Nyitókép: Balaton Fesztivál
Egy fesztivált soha nem vetünk meg, de ha a Balaton partján rendezik meg, még inkább felkelti az érdeklődésünket. Június 29-július 1. között második alkalommal rendezik meg Balatonkenesén a Balaton Fesztivált, ahol az ingyenes koncertek és gasztroprogramok mellett extra különlegességek is várnak minket. Elmondjuk mi az, amiért mi biztosan Kenese felé vennénk az irányt hétvégén.

1. Szabadtéri UV party

A rendezvény nyitónapján ezúttal főként a Music Fm Music Killers című műsorából ismert rezidens DJ-k foglalják el a keverőpultot, amitől viszont az este különlegesebb lesz egy sima szabadtéri diszkónál, az az egyedi fénytechnika. Imádjuk az izgalmas megvilágítású tereket és bulikat, ebből pedig itt nem lesz hiány: a tánctér körül hatalmas UV ágyúkat szerelnek fel az egyedi hatás érdekében, ha pedig direkt neon színű és világos ruhákkal készültök, még parádésabb lesz a látvány.

2. Szelfi rekordkísérlet

A Szépkilátás Bisztró együttműködésével a szervezők egy rekord felállítására is kísérletet tesznek: szombaton a retro party alkalmával a bulit, a balatoni környezetet és a fesztivál szimbólumának tekintett sirályokat is magában foglaló tömeges, egy időben ellőtt szelfire hívnak mindenkit. Egyelőre nem vagyunk biztosak benne, ezt hogyan kellene elképzelni: sok ezer telefon magasba lendítéseként vagy Ellen Degeneres híres Oscar-szelfijeként, mindenesetre már azért ott a helyünk, hogy ezt kiderítsük.

3. Kalózhajó és motorcsónakos száguldás

A Balaton mellett fesztivált rendezni azért is nagyszerű, mert akár a vízből is élvezhetjük a koncerteket, vagy éppen egy hajón ringatózva ejtőzhetünk, miután megtömtük a hasunkat. Netán a koncertre hangolódás részeként motorcsónakon száguldva pumpálhatjuk fel az adrenalinszintünket, ahogy erre Kenesén is lesz lehetőség. Szelídebb motorosok pedig egy kalózhajón hódíthatják meg a vizet a Talizman Yacht jóvoltából.

4. Retro dallamok

A 90-es évek popslágereit nem azért hallgatjuk lankadatlan lelkesedéssel a mai napig, mert az akkori sztárok Grammy-díjas dalokat raktak volna le az asztalra, hanem azért, mert végső soron röhögni magunkon a legjobb, meg azon, hogy milyen kínos számokra roptuk gyerekkorunkban. Egy-egy ilyen buli alkalmával pedig jót lehet nosztalgiázni és ökörködni, mert hát egy szempontból biztosan felejthetetlenek voltak az akkori slágerek: ha meghalljuk őket, még mindig gond nélkül tudjuk visítani a dalszöveget és leutánozni az idétlen táncmozdulatokat.

5. Street food minden mennyiségben

Ezt talán nem is kell nagyon magyarázni, hiszen az újhullámos, lazaságot és a magas minőségű gasztronómiát ötvöző street foodok évek óta nagy népszerűségnek örvendenek, egy művészi gondossággal összerakott, látványnak sem utolsó hamburgertől vagy egy óriáspalacsintától pedig mindig összefut a nyál a szánkban.

II. Balaton Fesztivál

Időpont: június 29-július 1.
Helyszín: Balatonkenese, Széchenyi park

Belépés: ingyenes

Bertalan Melinda

További cikkek

Csak azt hiszed, hogy gyerekes
Csak azt hiszed, hogy gyerekes
Színes gyerekrajzokra emlékeztető, falapocskákból és hulladékból készült állatkák, életképek, bogarak kitinpáncéljából összerakott szuperhős figurák, fehér nyuszi a galériában. Zámbó Attila és Szöllősi Géza képzőművészek alkotásait felületes megfigyeléssel könnyen lehetne gyerekeknek szóló művészetnek nevezni, de a látszat csal. A csopaki ZM&G Galériában jártunk.
Három olvasmány a nyaraláshoz
Három olvasmány a nyaraláshoz
A régi nyarakat idéző lustálkodás, a fűben heverészés, a két csobbanás közötti zavartalan könyvolvasás is lehet élvezetes – mi több, ez az igazi dolce vita. Három izgalmas olvasmányt ajánlunk ehhez, amelyekkel másodlagosan még utazhatunk is egy kicsit.
A lőállások menedékéből jelentjük: nem ez a teljes valóság
A lőállások menedékéből jelentjük: nem ez a teljes valóság
Vannak olyan országok, amelyektől óva intenek, egy fiatal fotóriporter viszont nem riad meg ezektől, célja, hogy bemutassa az arab országokat és embereket közelebbről, valamint az ő kultúrájukat, mindennapjaikat. Közel-keleti élményekről, tapasztalatokról és kulisszatitkokról is beszélgettünk Hölvényi Kristóffal.
A kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad - lesz Utcazene, pontosabban utcazenész verseny
A kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad - lesz Utcazene, pontosabban utcazenész verseny
Mégsem maradunk utcazene nélkül, igaz nem a megszokott módon, és kevesebb fellépővel. A szervezők közleményét változtatás nélkül közöljük.
Nemzetközi vizekre evez a táncfesztivál
Nemzetközi vizekre evez a táncfesztivál
Töretlen lelkesedéssel, régi nagy kedvencekkel, fiatal tehetségekkel és nemzetközi fellépőkkel tér vissza szeptember 6–10. között a XXII. Táncfesztivál, a tánc nyelvén kifejezve a létezés eufóriáját.
2020. augusztus 6. // Berta névnap