Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

5 program, amit nagyon várunk a II. Balaton Fesztiválon

2018. június 28. 4:00 // Forrás: Nyitókép: Balaton Fesztivál
Egy fesztivált soha nem vetünk meg, de ha a Balaton partján rendezik meg, még inkább felkelti az érdeklődésünket. Június 29-július 1. között második alkalommal rendezik meg Balatonkenesén a Balaton Fesztivált, ahol az ingyenes koncertek és gasztroprogramok mellett extra különlegességek is várnak minket. Elmondjuk mi az, amiért mi biztosan Kenese felé vennénk az irányt hétvégén.

1. Szabadtéri UV party

A rendezvény nyitónapján ezúttal főként a Music Fm Music Killers című műsorából ismert rezidens DJ-k foglalják el a keverőpultot, amitől viszont az este különlegesebb lesz egy sima szabadtéri diszkónál, az az egyedi fénytechnika. Imádjuk az izgalmas megvilágítású tereket és bulikat, ebből pedig itt nem lesz hiány: a tánctér körül hatalmas UV ágyúkat szerelnek fel az egyedi hatás érdekében, ha pedig direkt neon színű és világos ruhákkal készültök, még parádésabb lesz a látvány.

2. Szelfi rekordkísérlet

A Szépkilátás Bisztró együttműködésével a szervezők egy rekord felállítására is kísérletet tesznek: szombaton a retro party alkalmával a bulit, a balatoni környezetet és a fesztivál szimbólumának tekintett sirályokat is magában foglaló tömeges, egy időben ellőtt szelfire hívnak mindenkit. Egyelőre nem vagyunk biztosak benne, ezt hogyan kellene elképzelni: sok ezer telefon magasba lendítéseként vagy Ellen Degeneres híres Oscar-szelfijeként, mindenesetre már azért ott a helyünk, hogy ezt kiderítsük.

3. Kalózhajó és motorcsónakos száguldás

A Balaton mellett fesztivált rendezni azért is nagyszerű, mert akár a vízből is élvezhetjük a koncerteket, vagy éppen egy hajón ringatózva ejtőzhetünk, miután megtömtük a hasunkat. Netán a koncertre hangolódás részeként motorcsónakon száguldva pumpálhatjuk fel az adrenalinszintünket, ahogy erre Kenesén is lesz lehetőség. Szelídebb motorosok pedig egy kalózhajón hódíthatják meg a vizet a Talizman Yacht jóvoltából.

4. Retro dallamok

A 90-es évek popslágereit nem azért hallgatjuk lankadatlan lelkesedéssel a mai napig, mert az akkori sztárok Grammy-díjas dalokat raktak volna le az asztalra, hanem azért, mert végső soron röhögni magunkon a legjobb, meg azon, hogy milyen kínos számokra roptuk gyerekkorunkban. Egy-egy ilyen buli alkalmával pedig jót lehet nosztalgiázni és ökörködni, mert hát egy szempontból biztosan felejthetetlenek voltak az akkori slágerek: ha meghalljuk őket, még mindig gond nélkül tudjuk visítani a dalszöveget és leutánozni az idétlen táncmozdulatokat.

5. Street food minden mennyiségben

Ezt talán nem is kell nagyon magyarázni, hiszen az újhullámos, lazaságot és a magas minőségű gasztronómiát ötvöző street foodok évek óta nagy népszerűségnek örvendenek, egy művészi gondossággal összerakott, látványnak sem utolsó hamburgertől vagy egy óriáspalacsintától pedig mindig összefut a nyál a szánkban.

II. Balaton Fesztivál

Időpont: június 29-július 1.
Helyszín: Balatonkenese, Széchenyi park

Belépés: ingyenes

Bertalan Melinda
további cikkek
Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. ma 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. tegnap 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. tegnap 13:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.