2020. február 20. // Álmos névnap

Megtartották a Béke Presszó főpróbáját

2018. július 2. 7:30
A Pannon Várszínház ősszel mutatja be a Béke Presszó című zenés játékot Vándorfi László rendezésében. Az előadás egyik érdekessége, hogy a cselekményszál kibontását ismét Vad Fruttik-dalok segítik, ahogy a tavalyelőtt bemutatott Bunkerrajzolóban is.

Géczi János Bunkerrajzoló címmel írt regényt Likó Marcell – a Vad Fruttik énekesének – életéről, amelynek színpadi adaptációját már láthatta Veszprémben a nagyérdemű. Abban az előadásban egy átfogó képet kaphattunk a könyv főhőséről, tehát Likó Marcellről, a Vad Fruttik zenéit felhasználva.

A Béke Presszó című előadásnál is hasonló a helyzet, ami a zenét illeti, hiszen már a darab címe is egy Vad Fruttik-dal, de ebben az előadásban az együttes legújabb albumjáról is felcsendülnek szerzemények.

A cselekmény helyszíne Inota, ezen belül pedig a – ma is létező – Béke Művelődési Ház, ebből merítve írta meg Likó Marcell a Béke Presszó című dalt.

A presszó állandó látogatóinak életébe nyerhetünk kisebb betekintést, visszaadva a vidéki kispresszók hangulatát. A cselekmény bonyodalma, hogy amerikaiak filmet forgatnak az inotai erőműben, de ehhez fel kell robbantaniuk egy óriástornyot.

A torony felrobbantásával megnyílik a negyedik dimenzió, amely számos érdekes eseményhez, történéshez vezet, például, hogy Winnetou előjön a múltból, és elvegyül a jelenben. Hogy hogyan lehetséges ez? Az majd ősszel kiderül!

Izgalmakkal teli előadásra készülhet tehát a színházkedvelő veszprémi közönség.

Szabó Eszter
Kovács Bálint

További cikkek

Hamlet a Pannon Várszínházban
Hamlet a Pannon Várszínházban
Shakespeare egyik legismertebb drámáját, a dán királyfi történetét állította színpadra a Pannon Várszínház, Vándorfi László rendezésében.
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író, költő vendégeskedett január végén a Veszprémi Egyetemi Színpad beszélgetősorozatának első állomásán. A rendezvény az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében zajlott, ahol egyfelől a szintén író Bozsik Péter, valamint Szabó B. Eszter, egyetemi hallgató kérdezte. A társalgást a szomszédos Író Deákban folytattuk…
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
A 72 évesen elhunyt színész egy időben a Veszprémi Petőfi Színház társulatának is tagja volt.
Az élet tényleg csodaszép
Az élet tényleg csodaszép
George Bailey Az élet csodaszép című klasszikus végén megtanulja, hogy bármilyen csapás is ér minket, az életet meg kell becsülni. A Pannon Várszínházban rádiójátékként debütált előadás látássérült nézőjével beszélgetve pedig azt is eszünkbe véshetjük, hogy mindig legyünk nyitottak.
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
Kiállításokkal, koncerttel és szabadtéri színházi produkciókkal készülnek a magyar kultúra napjára Veszprémben. Balatonfüreddel kulturális együttműködési megállapodást ír alá Veszprém.
2020. február 20. // Álmos névnap