Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Badacsony Bor7: a badacsonyi nyár legjobb napjai

2018. július 13. 4:30
Gasztronómia, kulturális programok, könnyűzenei fellépők és csodálatos borok várnak mindenkit július 13-29. között Badacsonyban.

Hazánk egyik legrégebbi és legnagyobb fehérbor-termelő vidéke, a balatoni borok fellegvára, Badacsony. A vulkanikus talajról származó badacsonyi boroknak egyedi karakterük van. Nem véletlen, hogy a Badacsony borát az istenek nektárjának nevezik. Ezt bizonyítják a környék leghíresebb borászatai július utolsó két hetében.

Foto: THINKSTOCK (via life.hu)Foto: THINKSTOCK (via life.hu)

A Badacsonyi Borvidék legjobb 14 pincéjének borai mellett a Bor7 látogatói idén is találkozhatnak a Reneszánsz Badacsonyi Pálinkaház kínálatával, a Szegi Családi Gazdaság különleges tehén- és kecskesajtjaival, valamint „hamubasült” pogácsát, kürtőskalácsot és langallót is fogyaszthatnak majd. Ezen felül az Ízlelj és nyerj! program keretében több badacsonytomaji vendéglátóhely is kifejezetten a Bor7 idejére készülő menüvel várja a vendégeket.

A helyi hagyományos és modern ételeket, gasztronómiai élményeket kora este a színpadon zajló borászati bemutatkozók, majd könnyűzenei programok teszik teljessé. A látogatók olyan neves fellépőkkel találkozhatnak Badacsonytomajon, mint Hevesi Tamás, Csemer Boggie, a Happy Dixieland Band, vagy a Mary PopKids.

A Badacsony Bor7 rendezvényen kiállító pincészetek: Borbély Családi Pincészet, Büttner Borbirtok, Csanádi Pincészet, Fata Pince, Folly Arborétum és Borászat, Istvándy Pincészet, Laposa Birtok, Málik Pince, Németh Pince, Sipos Borház, Szeremley Birtok, Szent György – Pince, Varga Pincészet, VáliBor.


További információ:
www.facebook.com/badacsonybor7;
www.badacsonybor7.webnode.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.