Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Idén is lesz Hangfoglaló színpad a Veszprémi Utcazene Fesztiválon

2018. július 11. 10:58
Veszprém minden júliusban néhány napra igazi fesztiválvárossá alakul át: különböző stílusú formációk zenélnek délutántól késő éjszakáig a belvárosban. Idén sem lesz ez másképp, július 18-21. között nem lesz hiány a világ minden tájáról érkező muzsikusokból. Mellettük pedig a Vár utcában, a volt Közgáz udvarán tizenkét induló előadóként támogatott produkció lép fel a program saját színpadán.

A Hangfoglaló Program évről évre számos zenei fesztiválon van jelen, hogy a potenciális pályázóknak, érdeklődőknek segítséget, tanácsot adjon. Emellett ezeken a rendezvényeken a Program a legnépszerűbb fesztiválokkal együttműködésben fellépési és bemutatkozási lehetőséget biztosít az adott év Induló Előadói Alprogramjában támogatást nyert produkcióknak.

Hazánk legizgalmasabb, változatos elhelyezkedésű, méretű és profilú fesztiváljaival együttműködve összesen 58 koncertet hallgathat meg a közönség a Hangfoglaló Program zenészeitől, zenekaraitól. Ennek a sorozatnak a következő helyszíne a Veszprémi Utcazene Fesztivál. Négy napon át a királynék városában a főszerep az utcazenészeké, a nyüzsgésé, az emberközpontúságé, és az érzeté, hogy akár te is játszhatnál a pódiumon.

Hagyományosan a délutáni programsávban fellépő utcazenészek közül a szakmai zsűri és a közönség is megválasztja az általa legjobbnak ítélt fellépőket, hogy a fesztivál végén kioszthassák mindkét kategória díját. A versenyprogramon kívül koncerteznek az esti sávban fellépő előadók: például a brit blues-countryzenész Sam Green, a kelta-bluegrass-country stílusú Noble Jacks vagy épp a bukaresti dance-pop formáció, a Moonlight Breakfast.

Mellettük pedig a Hangfoglaló Program támogatott zenekarai és zenészei is fellépnek: július 18-án a Platon Karataev, a The Beans és az AŽUR, július 19-én a BEKVART, a keresztkérdés és a RED SWAMP, július 20-án I Am Soyuz, a Papaver Cousins és a Ham Ko Ham, végül július 21-én az ék, a DUNGAREE és az IDEGEN ad koncertet. A fesztivál teljes ideje alatt a Programiroda munkatársai is kitelepülnek: infopulttal, tájékoztató anyagokkal, játékokkal és persze nyereményekkel várják majd a fesztiválozókat.

A Hangfoglaló Program roadshowja júliusban további helyszíneken folytatódik, Veszprém után a Campus Fesztivál és a Művészetek Völgye következik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.