Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Válogatás az Utcazene csütörtöki programjából

2018. július 19. 4:00 // Forrás: utcazene.hu
Folytatódik a belvárosi zeneőrület.

Shake Shake Go (FR/UK)

Az energikus, slágeres pop-folkban utazó Shake Shake Go énekesnője, Poppy Jones Walesben született, de már 11 évesen kiderült róla, hogy életét nem a walesi dombok közt fogja leélni: először egy színi iskolába majd a londoni zeneakadémiára ment tanulni, ahol találkozott egy francia gitárossal, Marc Le Goff-fal, aki épp énekes keresett. Poppy kivételes hangja és felemelő dalszövegei azonnal meggyőzték őt, aztán csatlakozott hozzájuk Kilian Saubusse dobos és Virgile Rozand gitáros. Már első kislemezükkel, a 2015-ös England Skies-zal nagysikert arattak, amit egy szintén sikeres, azonos című EP, majd első nagylemezük, az All in Time követett, aminek köszönhetően egy 60 állomásos turnéra indultak, amelyet nem máshol, mint Tahitin fejeztek be. Legfrissebb EP-jük, a Dinosaur, június 1-én jelent meg, a következő nagylemezt szeptemberre tervezik, és javasoljuk, hogy most nézzétek még meg őket Veszprémben, mert lehet, hogy legközelebb már a Budapest Arénában lépnek fel.

Mikor láthatom őket?

Csütörtökön 20:30-tól az Óváros téren.


Moonlight Breakfast (RO)

A romantikus „retroelektronikában” utazó Moonlight Breakfast zenekart 2011-ben alapította Bazooka (dob, klarinét, billentyűsök), Printzu (elektromos gitár, basszugitár), Adita (billentyűsök, akusztikus gitár, sampler) és Christie (ének, sampler) Bukarestben, és első fellépésük (állítólag) a Jamiroquai előzenekaraként volt, 35 ezer ember előtt. Zenéjüket úgy írják le, hogy „a soul, az electro, a nu-jazz és a swing egyvelege, némi urbánus hangulattal felütve”, de hallatszik rajta a ’80-as évek szintipopjának hatása is. A végeredmény viszont nem üres múltba révedés, hanem tartalmas, friss, szórakoztató zene, amire mást nem is nagyon lehet csinálni, mint koktélos poharakat csörgetve táncolni.

Mikor láthatom őket?

Csütörtökön 21:30-tól a Hangvilla előtt, pénteken 22:45-től az Óváros téren.


Noble Jacks (UK)

A hegedű uralta/vezette, akusztikus hangzású Noble Jacks zenekar fékezhetetlen energiájú zenéjével szülőhazáját, Angliát már meghódította, és most az öreg kontinens van soron. A zenekarnak első EP-je, a Gun Hill után 2017-ben jött ki a debütáló albuma What the Hammer címmel, amelyet a nagynevű, (ma is aktív) brit folk rock előd, a The Levellers brightoni stúdiójában rögzítettek. Ha csak egy számot néznél meg, hogy meggyőződj arról, ott-e a helyed a Noble Jacks koncertjén, az a Blacksmith Stomp koncertfelvétele legyen. Fergeteges, mint egy ír esküvő.

Mikor láthatom őket?

Csütörtökön 22:45-től az Óváros téren.

Teljes program: utcazene.hu.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.