Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Válogatás az Utcazene szombati programjából

2018. július 21. 4:00 // Forrás: utcazene.hu
Néhány érdekes fellépő a fesztivál zárónapjáról.

Flats and Sharps (UK)

A délnyugat-angliai Cornwallból származó Flats and Sharps a bluegrasst, a folkot, a countryt és a popot vegyíti zenéjében, és ugyanúgy játszanak saját dalokat, mint bluegrass klasszikusokat – mindkettőt ugyanakkora sikerrel. Az öttagú zenekar az elmúlt öt évben kb. 350 koncertet adott, felléptek számos neves folk, bluegrass és country fesztiválon, és játszottak már Kentucky kormányzójának, illetve vele is, mert a koncertjük alatt felugrott a színpadra, hogy beszálljon melléjük zenélni. Kedves, romantikus, elvágyódó és ellenállhatatlan muzsikájuk univerzális nyelven szólal meg, tolmácsra senkinek sem lesz szüksége.

Mikor láthatom őket?

21:30-tól a Hangvilla előtt.


Worry Dolls (UK)

A Worry Dolls egy angol folk duo, amelynek tagjai egyre népszerűbbek a londoni indie-folk szcénában, de nagy sikerrel szerepeltek például a Glastonbury, a Cambridge Folk és a The Great Escape fesztiválon is. Jellemzően akusztikus gitáron, ukulelén, bendzsón és csodálatosan tiszta hangon megszólaló dalaik elragadóak, olykor humorosak, örömteliek és szívhez szólóak. Egy kritikus azt írta róluk: „Ezek a két lány összetöri a szíved, aztán összevarrja, és utána még napokig mosolyogsz.” Zoe Nicol és Rosie Jones Liverpoolban ismerkedtek meg egymással, ahol zenét tanultak. Mindketten szóló előadónak készültek, de miután egyik tanáruk egy közös dal szerzésével bízta meg őket, rádöbbentek, hogy együtt sokkal jobb lesz nekik. Londonba költöztek, írni és koncertezni kezdtek, fesztiválokon léptek fel, elkészítettek két EP-t, majd úgy döntöttek, hogy otthagyják az állásukat, és Nashville-be utaztak, hogy felvegyék debütáló albumukat, ami Go Get Gone címmel jelent meg tavaly év elején.

Mikor láthatom őket?

23 órától a Gizella udvarban.


Karpatt (FR)

Már húsz éve annak, hogy a Karpatt formációjának dalait bárokban és a koncerttermekben hallhatja a közönség Franciaországban, és szerte a világban. Könnyedség és egyszerűség, érzelmek humorral vegyítve - ezek a Karpatt zenekar dalainak legfontosabb összetevői. Francia zenei hatások, cigány jazz, rock és mostanság a dél-amerikai ritmusok feltárása kis és nagy elektro hatások hozzáadásával – zenéjükben nincsenek határok. Az egyedi hangzásvilág Gaëtan Lerat gitáros, Hervé Jégousso basszusgitáros és Fred Rollat énekes közös munkájának köszönhető. A trió az évek során szoros kapcsolatot épített ki a közönséggel, így az kitartóan követte a zenekart számos zenei stíluson át tett utazása során. "L'ombre du ficus " című albumuk album 2002-ben jelent meg. Ezen a lemezen található a zenekar felejthetetlen slágere, a "Big Bossa". A trió hatodik albuma az Angora címet kapta. A szimbolikus cím egy párizsi bár neve, ahol a dalok és maga a lemez is született. Legújabb lemezük azért is kapta ezt a címet, mert ez a dal a legnépszerűbb sláger ezen az albumon. Dalszövegeik legtöbbször megélt történeteket dolgoznak fel, az egyszerű szavak és a fülbemászó dallamok egyetemes jelentést hordoznak magukban, melyet 20 éve osztanak meg több ezer rajongóval. Megannyi koncerttel és hat albummal a hátuk mögött ez számukra a szabadság ünneplése, ahogy erről a Cordes című dalban is énekelnek.

Mikor láthatom őket?

23 órától a Vár Áruház előtt.


Teljes program: utcazene.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.