Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Börtönszínházi előadás az Agórában

2018. július 28. 12:30
A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben elhelyezett fogvatartottakból álló amatőr Bakony Színjátszó Csoport lépett sznípadra pénteken az Agórában.

A változó tagokból álló színtársulat korábban többször lépett már fel külső helyszínen, mindannyiszor jótékonysági céllal.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az Országos Börtönszínházi Találkozót, melynek regionális fordulóját megnyerte a veszprémi csoport, így részt vehetnek 2018. augusztus 17-én Budapesten, a József Attila Színházban megrendezendő országos döntőn.

Veszprémben a nagyközönség egyetlen előadáson, július 27-én, pénteken tekinthette meg Nóti Károly: A cég arája (1928) című egyfelvonásos bohózatát az AGÓRA Veszprém Városi Művelődési Központban. A helyszínen kihelyezett gyűjtőládákba adományokat fogadott a büntetés-végrehajtási intézet, melynek teljes összegét a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztály „Emberkék” Alapítvány javára ajánlották fel.

A darab érdekessége, hogy a történetet napjainkra aktualizálva, a fogvatartottak által készített modern díszletek közé állította színpadra az intézet egyik dolgozója, Deribó János Csaba, aki szabadidejében maga is egy amatőr színtársulatot vezet.

A darabról

Weiszné, a közismert házasságközvetítő cég vezetője büszke arra, hogy irodája rendkívül sikeres és soha nem vall kudarcot - ha a felső tízezer közül bárkinek párkeresési problémája van, tudják, őt kell keresni. Ezzel tisztában van Téglás Elemér iparmágnás is, akinek komoly fejtörést okoz unokahúgának kiházasítása és a hozományvadászok távoltartása.



Kemény András és Barna Ferenc a Hard & Brown International Corp. társtulajdonosai már régóta ismerik Weisznét, aki tudja, hogy a két „úriember” feleséget keres. A kritériumaik egyszerűek: mindegy milyen, csak gazdag legyen, hogy cégüket a csődtől, őket pedig az adóhivataltól megmenthesse. Amikor aztán mindannyian Téglás úr budai villájába érkeznek, minden a feje tetejére áll: kiderül, hogy Barna szereti a sült libát, Keménynek rémálmai vannak a régi főnökéről, Téglásnak pedig van egy csúf húga…

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. ma 11:34 Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.