2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Több közintézmény is megújul

2018. augusztus 1. 5:55
A 2018. évi költségvetésben közel hatvanmillió forintot fogalmazott meg a közgyűlés arra, hogy a helyi intézmények felújítási és karbantartási munkálatai megtörténjenek.

Vannak munkálatok, amelyek októberig elhúzódnak, de számos felújítás már megvalósult. Összesen húsz intézményről beszélünk, főként egyébként gyermekintézményekről, mint az óvodák, bölcsődék, de kultúrintézményekről is, mint a könyvtár, vagy a Művészetek Háza.

A Hóvirág Bölcsőde felújítási munkálatai tizenegy millió forintba kerülnek, ahol Némedi Lajos alpolgármester ismertette a részleteket. Elmondta, a felújítás kiterjed a nyílászáró- és hidegburkolat cseréire, közművek lecserélésére, elektromos vezetékek felújítására, de még tornaszobák kialakítására is.

Némedi Lajos bízik abban, hogy amikor visszaérkeznek a gyerekek a vakációról, már egy nyugodt, kényelmes kis épület várja őket.

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Elfogadták a 2022-es költségvetést
Elfogadták a 2022-es költségvetést
Veszprém MJV Önkormányzatának Közgyűlése elfogadta a 2022-es költségvetésről szóló rendeletet csütörtökön.
Támogatja a költségvetést a Fidesz-KDNP
Támogatja a költségvetést a Fidesz-KDNP
A költségvetés kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciója részéről Halmay Gábor szóvivő és Pálinkás Roland frakcióvezető szerdán.
Soha nem látott fejlesztések éve lesz 2022
Soha nem látott fejlesztések éve lesz 2022
Pénteken benyújtotta a közgyűlésnek az idei költségvetés tervezetét Porga Gyula polgármester. A tartalmáról délelőtt sajtótájékoztatón számolt be.
A 2022-es költségvetés, és ami mögötte van
A 2022-es költségvetés, és ami mögötte van
132 képviselő támogatta, 26 pedig nemmel szavazott az országgyűlésben a 2022-es költségvetés szavazásánál, így nagy arányban végül megszavazták a Covid-járvány utáni év büdzséjét. A jövő évi országos célkitűzésekről Ovádi Péter, országgyűlési képviselőt kérdeztük.
Szociális és kulturális támogatásokról dönt a polgármester
Szociális és kulturális támogatásokról dönt a polgármester
A szeptemberig meghosszabbított rendkívüli jogrend idején a közgyűlés hatáskörében a polgármester hoz döntéseket – melyekhez azonban a képviselők véleményét is meghallgatja, és az előterjesztéseket formális szavazásra is bocsátja. A csütörtökön esedékes közgyűlés napján támogatásokról születhet döntés.