2023. május 31.
//
Angéla névnap

Öröm és varázslat a Veszprémvölgyben

2018. augusztus 6. 4:00
Két év kihagyás után, augusztus 11-én ismét Örömünnepet szerveznek Veszprémben a Varázs Veszprém és az Aktív Élet Veszprém csapat tagjai: ha szeretnénk jobban megélni a hétköznapok apró pillanatait vagy csak élveznénk a páratlan szépségű környezet nyugalmát és az együttlét örömét, ott a helyünk!

Az Everness Fesztivál nyomdokaiban lépkedő Örömünnep célja ezúttal is egy olyan közösségi program megvalósítása, amely egy kicsit túlmutat azon, hogy a hétköznapokból kiszakadva szórakozzunk, és helyette maradandó élményként szolgáljon. Amely nemcsak a pillanatnyi igényeink kielégítéséről szól, hanem közben tudatosságra is nevel, arra, hogy élhetjük meg jobban az apró pillanatok szépségét a hétköznapokban is, hogyan legyünk jelen, hogyan kerüljünk közelebb önmagunkhoz, hogyan teljesedjünk ki és hogyan éljünk egy fokkal egészségesebb életmódot.

Hangulatkép a 2015-ös veszprémi ÖrömünneprőlHangulatkép a 2015-ös veszprémi Örömünnepről

„Egy olyan életteret, örömteret szeretnénk létrehozni, ahol azok az emberek, akik szeretnének változtatni az életükön, vagy csak másként akarnak rálátni önmagukra és a világra, útmutatást kapjanak ehhez. De ha csak önfeledt kikapcsolódásra, töltődésre, pihenésre vágyik valaki, ahhoz is találhat itt újszerű módokat” – magyarázta el Kálazi Ági reiki mester és szervező.

A rendezvényt 2014-ben és 2015-ben már nagy sikerekkel rendezték meg Veszprémben, tavaly és tavalyelőtt aztán Miskolc adott neki helyet, idén pedig ismét örömködhetünk a páratlan szépségű Kolostorok és Kertekben.

A szinte hajnalhasadtától késő éjszakáig tartó nap alkalmával több mint száz programon vehetünk részt. Országosan is ismert, hiteles előadók mellett a helyi közösségek vezetőitől összesen 45 előadás hangzik majd el, melyek a család, a párkapcsolatok, a pozitív gondolkodás és a helyes táplálkozás témakörében igazítanak el, a Segítő térben pedig önismereti módszerekkel és az egészségmegőrzés természetes módjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődök. Ha valaki szeretné, személyre szóló tanácsokat is kaphat a természetgyógyászoktól, korán reggel pedig jógával indíthatjuk a napot, s különböző mozgásformákat, táncokat próbálhatunk ki egészen estig.

A szervezők gondoltak a gyerekekre is, akiket színes és élvezetes játékokkal várnak, de lesz ismét fényfestés, koncertek, kézműves vásár, összművészeti produkciók és örömtánc is.

Útmutatót is kapunk az egészségtudatos élethez (Archív fotó)Útmutatót is kapunk az egészségtudatos élethez (Archív fotó)

Itt alkalom lesz arra, hogy a hasonló gondolkodású emberek összejöjjenek, közös, szeretetteli élményekben legyen részük. De nem kell feltétlenül nagy jóginak, párkapcsolati gurunak vagy zen hívőnek lenni, hogy jól érezhessük magunkat – elég csak egy pici nyitottság. Sétáljunk ki, nézzünk körbe, hallgassunk bele az előadásokba, próbáljunk egy kicsit belefeledkezni a pillanatokba, a folyamatos rohanás helyett komótosabb tempóban, ellazultan élvezni valamit. Legalább ennyit tanulhatunk itt. Aztán ha jól éreztük magunkat, mindezt a lélekcsomagot magunkkal vihetjük a hétköznapokba is.

Az Örömünnep teljes programja elérhető a hivatalos honlapon vagy az esemény Facebook oldalán.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Másodszor is megnyerte az Eurovíziót a svéd Loreen
Másodszor is megnyerte az Eurovíziót a svéd Loreen
Loreen több mint tíz évvel ezelőtt, 2012-ben nyert először Euphoria című dalával.
Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei
Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei
Sportos, kreatív, informatikai témákban is rendeznek táborokat a nyáron Veszprémben.
Tavaszi bakancslista a szabadidő eltöltéséhez
Tavaszi bakancslista a szabadidő eltöltéséhez
2023-ban csak az nem talál magának programot, aki nem akar, mindenesetre ha még akadnának kétségek, adunk néhány támpontot.
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Jóval több mindenben ott van a blues, mint sokan gondolják, hiszen a könnyűzene nagy része ebből a műfajból gyökerezik. Április 13. és 16. között a Veszprém Blues Fesztiválon ezt bárki megtapasztalhatja, hiszen több mint 50 koncerten a nemzetközi blues élő legendái és feltörekvő csillagai, valamint a hazai blues-roots szcéna kiemelkedő zenészei lépnek színpadra. Közülük Roberto Luti gitáros, a világhírű Playing For Change sorozat alapító tagja, Kid Andersen, a Nyugati-part legfoglalkoztatottabb gitárosa, a Downbeat által többször az év orgonistájának választott Raphael Wressnig, valamint a világsztárok dobosa, D’MAR, aki többek között 17 évig volt Little Richard zenekarának a tagja, workshopon avatnak be műhelytitkaikba. Brian Kramer pedig nemcsak koncerted ad, hanem blues zenészeket bemutató illusztrációiból kiállítás is nyílik a fesztiválon, ahol beszélgetések, éjszakai örömzenélések és ingyenes koncertek is várják az érdeklődőket.
Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor
Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor
A Minden, mindenhol, mindenkor című alkotásnak ítélte oda az amerikai filmakadémia a legjobb film Oscar-díját. A vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban megrendezett díjátadó ceremónián Daniel Kwan és Daniel Scheinert filmje hét Oscar-díjat nyert el.