Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Öröm és varázslat a Veszprémvölgyben

2018. augusztus 6. 4:00
Két év kihagyás után, augusztus 11-én ismét Örömünnepet szerveznek Veszprémben a Varázs Veszprém és az Aktív Élet Veszprém csapat tagjai: ha szeretnénk jobban megélni a hétköznapok apró pillanatait vagy csak élveznénk a páratlan szépségű környezet nyugalmát és az együttlét örömét, ott a helyünk!

Az Everness Fesztivál nyomdokaiban lépkedő Örömünnep célja ezúttal is egy olyan közösségi program megvalósítása, amely egy kicsit túlmutat azon, hogy a hétköznapokból kiszakadva szórakozzunk, és helyette maradandó élményként szolgáljon. Amely nemcsak a pillanatnyi igényeink kielégítéséről szól, hanem közben tudatosságra is nevel, arra, hogy élhetjük meg jobban az apró pillanatok szépségét a hétköznapokban is, hogyan legyünk jelen, hogyan kerüljünk közelebb önmagunkhoz, hogyan teljesedjünk ki és hogyan éljünk egy fokkal egészségesebb életmódot.

Hangulatkép a 2015-ös veszprémi ÖrömünneprőlHangulatkép a 2015-ös veszprémi Örömünnepről

„Egy olyan életteret, örömteret szeretnénk létrehozni, ahol azok az emberek, akik szeretnének változtatni az életükön, vagy csak másként akarnak rálátni önmagukra és a világra, útmutatást kapjanak ehhez. De ha csak önfeledt kikapcsolódásra, töltődésre, pihenésre vágyik valaki, ahhoz is találhat itt újszerű módokat” – magyarázta el Kálazi Ági reiki mester és szervező.

A rendezvényt 2014-ben és 2015-ben már nagy sikerekkel rendezték meg Veszprémben, tavaly és tavalyelőtt aztán Miskolc adott neki helyet, idén pedig ismét örömködhetünk a páratlan szépségű Kolostorok és Kertekben.

A szinte hajnalhasadtától késő éjszakáig tartó nap alkalmával több mint száz programon vehetünk részt. Országosan is ismert, hiteles előadók mellett a helyi közösségek vezetőitől összesen 45 előadás hangzik majd el, melyek a család, a párkapcsolatok, a pozitív gondolkodás és a helyes táplálkozás témakörében igazítanak el, a Segítő térben pedig önismereti módszerekkel és az egészségmegőrzés természetes módjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődök. Ha valaki szeretné, személyre szóló tanácsokat is kaphat a természetgyógyászoktól, korán reggel pedig jógával indíthatjuk a napot, s különböző mozgásformákat, táncokat próbálhatunk ki egészen estig.

A szervezők gondoltak a gyerekekre is, akiket színes és élvezetes játékokkal várnak, de lesz ismét fényfestés, koncertek, kézműves vásár, összművészeti produkciók és örömtánc is.

Útmutatót is kapunk az egészségtudatos élethez (Archív fotó)Útmutatót is kapunk az egészségtudatos élethez (Archív fotó)

Itt alkalom lesz arra, hogy a hasonló gondolkodású emberek összejöjjenek, közös, szeretetteli élményekben legyen részük. De nem kell feltétlenül nagy jóginak, párkapcsolati gurunak vagy zen hívőnek lenni, hogy jól érezhessük magunkat – elég csak egy pici nyitottság. Sétáljunk ki, nézzünk körbe, hallgassunk bele az előadásokba, próbáljunk egy kicsit belefeledkezni a pillanatokba, a folyamatos rohanás helyett komótosabb tempóban, ellazultan élvezni valamit. Legalább ennyit tanulhatunk itt. Aztán ha jól éreztük magunkat, mindezt a lélekcsomagot magunkkal vihetjük a hétköznapokba is.

Az Örömünnep teljes programja elérhető a hivatalos honlapon vagy az esemény Facebook oldalán.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.