2021. október 24.
//
Salamon névnap

Arany csillagot nyert egy veszprémi vállalkozás az élelmiszeripari Oscaron

2018. augusztus 7. 16:33
A 2018-as Great Taste Awardsról hozott el egy arany csillagot a Hester’s Life ropogós müzlije.

Idén először nevezett az élelmiszeripari Oscarnak is hívott Great Taste Awardsra a veszprémi Hester’s Life nevű müzlimanufaktúra. A Crunchy Nuts nevű termékükkel egyből egy aranycsillagot hoztak el a nemzetközi ízversenyről.

„Dietetikus alkotta valódi mentes termékeket gyártunk, melyek élvezeti értéke megegyezik a nem mentes termékekkel. Ezt mutatja a Great Taste Awards-díj is. Sőt! Mentes termékre még nehezebb elnyerni, mert mellőzni kellett a cukrot és a szirupokat. Szintén a működés rövid ideje alatt elnyertük a 2018-as év legjobb csomagolás díját a nívós PAkk design versenyen”

- nyilatkozta a Vehir.hu-nak Porkoláb Eszter és Kráml Dávid, a vállalkozás két tulajdonosa.

az aranycsillagos nyertesaz aranycsillagos nyertes

Az érdekessége, illetve talán különlegessége a díjnak, hogy a dietetikus - tulajdonos Porkoláb Eszter - egy mentes terméket álmodott meg. Kizárta a cukrot, a mézet, és a mostanában diétás ételekben divatos álegészséges szirupokat. Egész datolya feldolgozásával a gyümölcsöt használt az édesítésre a receptúrában.

A termék továbbá nem tartalmaz gabonát sem, így igazoltan gluténmentes termék. Összefoglalva egy hozzáadott cukor-, tej-, színezék-, tartósítószer-, szója és glutén mentes termékfejlesztés egy arany csillagot érdemelt a nem mentes termékek mezőnyében. Ezzel is bizonyítva, hogy élvezeti értéke igen magasan van.

A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, melyre 2018-ban számos terméket jelöltek a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriában: a csokoládéktól kezdve a tejtermékeken keresztül a hústermékekig és a borokig.

Címlapfotó: Szendeff Lőrinc

Ge. Á.

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.