Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Arany csillagot nyert egy veszprémi vállalkozás az élelmiszeripari Oscaron

2018. augusztus 7. 16:33
A 2018-as Great Taste Awardsról hozott el egy arany csillagot a Hester’s Life ropogós müzlije.

Idén először nevezett az élelmiszeripari Oscarnak is hívott Great Taste Awardsra a veszprémi Hester’s Life nevű müzlimanufaktúra. A Crunchy Nuts nevű termékükkel egyből egy aranycsillagot hoztak el a nemzetközi ízversenyről.

„Dietetikus alkotta valódi mentes termékeket gyártunk, melyek élvezeti értéke megegyezik a nem mentes termékekkel. Ezt mutatja a Great Taste Awards-díj is. Sőt! Mentes termékre még nehezebb elnyerni, mert mellőzni kellett a cukrot és a szirupokat. Szintén a működés rövid ideje alatt elnyertük a 2018-as év legjobb csomagolás díját a nívós PAkk design versenyen”

- nyilatkozta a Vehir.hu-nak Porkoláb Eszter és Kráml Dávid, a vállalkozás két tulajdonosa.

az aranycsillagos nyertesaz aranycsillagos nyertes

Az érdekessége, illetve talán különlegessége a díjnak, hogy a dietetikus - tulajdonos Porkoláb Eszter - egy mentes terméket álmodott meg. Kizárta a cukrot, a mézet, és a mostanában diétás ételekben divatos álegészséges szirupokat. Egész datolya feldolgozásával a gyümölcsöt használt az édesítésre a receptúrában.

A termék továbbá nem tartalmaz gabonát sem, így igazoltan gluténmentes termék. Összefoglalva egy hozzáadott cukor-, tej-, színezék-, tartósítószer-, szója és glutén mentes termékfejlesztés egy arany csillagot érdemelt a nem mentes termékek mezőnyében. Ezzel is bizonyítva, hogy élvezeti értéke igen magasan van.

A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, melyre 2018-ban számos terméket jelöltek a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriában: a csokoládéktól kezdve a tejtermékeken keresztül a hústermékekig és a borokig.

Címlapfotó: Szendeff Lőrinc

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.