2020. február 21. // Eleonóra névnap

Pannon Várszínház: egyre feljebb a ranglétrán

2018. augusztus 17. 12:00
A Pannon Várszínház csütörtöki évadzáró értekezletén Vándorfi László színházigazgató értékelte a társulat elmúlt évadát, majd a következő szezonról kaptunk előzetest.

A Pannon Várszínház elmúlt évadában öt bemutatót állítottak színpadra, mindet kiváló színészi alakításokkal – kezdte meg büszkén Vándorfi László az értekezletet. A Mágnás Miskában a meglepő szereposztás is kitűnő színészi játékot eredményezett, a Janika című vígjáték „parádés jutalomjáték mindig egy színésznő számára”, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról pedig egy teljesen új szereposztásban került a színpadra, amely által talán még jobb lett a darab énekteljesítménye – értékelte az évadot Vándorfi László. Különösen nagy büszkeséggel említette a Bűn és bűnhődés ősbemutatóját, amelyben az összetett szerepek versenyképes alakításai és a bátor szereposztások szakmai sikert arattak.

A társulat egyre nagyobb sikereket ér el, az előző évadhoz képest mutatott fejlődését a számok is igazolják: az előadások száma majdnem 20 százalékot ugrott felfelé, a nézőszám pedig szinte megduplázódott.

Vándorfi LászlóVándorfi László

A kimagasló eredményellenére azonban nem kényelmesedhet el a társulat. A szintet mindenképpen meg kell tartani, sőt egyre jobbnak kell lenni. „Nagyon fontos a színészi fejlődés” – fogalmazott a színházigazgató.

Egy társulat hasonló bármely más munkahelyhez, abban az értelem mindenképp, hogy vannak érkezők, maradók, távozók. A Pannon Várszínháztól ezúttal Lenchés Márton és Farkas-Csányi Attila búcsúznak - tudtuk meg az évadzáró értekezleten, amely során a társulat tagjai közönségdíjakat vehettek át.

Papp LíviaPapp Lívia

"Mindenki külön-külön személyként, és együtt is lépett egyet-kettőt előre" - mondta zárásként Vándorfi László, és ugyanezt a kitűnő teljesítményt, előrelépést kérte a társulattól a következő, új hangú, nagyon húzós és érdekes szezonra is.

Egy új kezdeményezésről is kaptunk információt az évadzárón: a Pannon Várszínház létrehozta a Pannon Bárszínházat, így egy igazi, élőzenés, vadonatúj produkció is műsorra kerül a következő szezonban, a Hangvilla bárjában.

A Pannon Várszínház 2018/2019-es évad bemutatói
Veszprém, Hangvilla

Vad Fruttik – Likó Marcell – Géczi János – Vándorfi László:
Béke Presszó (zenés játék)

Márton Gyula:
Csinibaba (zenés-táncos visszarévedés a ’60-as évekbe)
A Csinibaba című, Tímár Péter által rendezett és Márton Gyula által írt film eredeti, szanpadi változata
Zeneszerzők: Bágya András, Deák Tamás, Fényes Szabolcs, Hajdú Júlia, Majláth Júlia, Nádas Gábor, Ullmann Ottó
Dalszövegírók: Bacsó Péter, Brand István, Fülöp Kálmán, G. Dénes György, Hajnal István, Hárs László, ifj. Kálmán Tibor, László Endre, S. Nagy István, Szász Péter

Marc Camoletti:
Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban (vígjáték)

Bacsó Péter:
A tanú (vígjáték)
színpadi változat: Hamvai Kornél

Hámos György – Vajda Anikó:
Mici néni két élete (vígjáték)

Ágel Zita Krisztina
Kovács Bálint

További cikkek

Hamlet a Pannon Várszínházban
Hamlet a Pannon Várszínházban
Shakespeare egyik legismertebb drámáját, a dán királyfi történetét állította színpadra a Pannon Várszínház, Vándorfi László rendezésében.
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író, költő vendégeskedett január végén a Veszprémi Egyetemi Színpad beszélgetősorozatának első állomásán. A rendezvény az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében zajlott, ahol egyfelől a szintén író Bozsik Péter, valamint Szabó B. Eszter, egyetemi hallgató kérdezte. A társalgást a szomszédos Író Deákban folytattuk…
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
A 72 évesen elhunyt színész egy időben a Veszprémi Petőfi Színház társulatának is tagja volt.
Az élet tényleg csodaszép
Az élet tényleg csodaszép
George Bailey Az élet csodaszép című klasszikus végén megtanulja, hogy bármilyen csapás is ér minket, az életet meg kell becsülni. A Pannon Várszínházban rádiójátékként debütált előadás látássérült nézőjével beszélgetve pedig azt is eszünkbe véshetjük, hogy mindig legyünk nyitottak.
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
Kiállításokkal, koncerttel és szabadtéri színházi produkciókkal készülnek a magyar kultúra napjára Veszprémben. Balatonfüreddel kulturális együttműködési megállapodást ír alá Veszprém.
2020. február 21. // Eleonóra névnap