Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pannon Várszínház: egyre feljebb a ranglétrán

2018. augusztus 17. 12:00
A Pannon Várszínház csütörtöki évadzáró értekezletén Vándorfi László színházigazgató értékelte a társulat elmúlt évadát, majd a következő szezonról kaptunk előzetest.

A Pannon Várszínház elmúlt évadában öt bemutatót állítottak színpadra, mindet kiváló színészi alakításokkal – kezdte meg büszkén Vándorfi László az értekezletet. A Mágnás Miskában a meglepő szereposztás is kitűnő színészi játékot eredményezett, a Janika című vígjáték „parádés jutalomjáték mindig egy színésznő számára”, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról pedig egy teljesen új szereposztásban került a színpadra, amely által talán még jobb lett a darab énekteljesítménye – értékelte az évadot Vándorfi László. Különösen nagy büszkeséggel említette a Bűn és bűnhődés ősbemutatóját, amelyben az összetett szerepek versenyképes alakításai és a bátor szereposztások szakmai sikert arattak.

A társulat egyre nagyobb sikereket ér el, az előző évadhoz képest mutatott fejlődését a számok is igazolják: az előadások száma majdnem 20 százalékot ugrott felfelé, a nézőszám pedig szinte megduplázódott.

Vándorfi LászlóVándorfi László

A kimagasló eredményellenére azonban nem kényelmesedhet el a társulat. A szintet mindenképpen meg kell tartani, sőt egyre jobbnak kell lenni. „Nagyon fontos a színészi fejlődés” – fogalmazott a színházigazgató.

Egy társulat hasonló bármely más munkahelyhez, abban az értelem mindenképp, hogy vannak érkezők, maradók, távozók. A Pannon Várszínháztól ezúttal Lenchés Márton és Farkas-Csányi Attila búcsúznak - tudtuk meg az évadzáró értekezleten, amely során a társulat tagjai közönségdíjakat vehettek át.

Papp LíviaPapp Lívia

"Mindenki külön-külön személyként, és együtt is lépett egyet-kettőt előre" - mondta zárásként Vándorfi László, és ugyanezt a kitűnő teljesítményt, előrelépést kérte a társulattól a következő, új hangú, nagyon húzós és érdekes szezonra is.

Egy új kezdeményezésről is kaptunk információt az évadzárón: a Pannon Várszínház létrehozta a Pannon Bárszínházat, így egy igazi, élőzenés, vadonatúj produkció is műsorra kerül a következő szezonban, a Hangvilla bárjában.

A Pannon Várszínház 2018/2019-es évad bemutatói
Veszprém, Hangvilla

Vad Fruttik – Likó Marcell – Géczi János – Vándorfi László:
Béke Presszó (zenés játék)

Márton Gyula:
Csinibaba (zenés-táncos visszarévedés a ’60-as évekbe)
A Csinibaba című, Tímár Péter által rendezett és Márton Gyula által írt film eredeti, szanpadi változata
Zeneszerzők: Bágya András, Deák Tamás, Fényes Szabolcs, Hajdú Júlia, Majláth Júlia, Nádas Gábor, Ullmann Ottó
Dalszövegírók: Bacsó Péter, Brand István, Fülöp Kálmán, G. Dénes György, Hajnal István, Hárs László, ifj. Kálmán Tibor, László Endre, S. Nagy István, Szász Péter

Marc Camoletti:
Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban (vígjáték)

Bacsó Péter:
A tanú (vígjáték)
színpadi változat: Hamvai Kornél

Hámos György – Vajda Anikó:
Mici néni két élete (vígjáték)

Ágel Zita Krisztina
Kovács Bálint
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.