Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Petőfi Színház: átmeneti szezon, rekonstrukció

2018. augusztus 23. 4:00
A szerdai évadnyitón ismertették a Veszprémi Petőfi Színház 2018/2019-es évadának előadásait, illetve a nemsokára kezdődő rekonstrukciós munkálatokat.

Nagyszerű a fogadtatása a színház darabjainak, jó a visszajelzés a nézők felől – hallhattuk a büszkén értékelő Oberfrank Pál színházigazgatótól a szerdai társulati ülésen. A direktor kiemelte, hogy a Petőfi Színház jó híre az egész országra kiterjed. Az elmúlt nyáron 14 előadás volt műsoron, amit összesen majdnem hétezer néző tekintett meg, az egész esztendőben pedig majdnem 110 ezer nézőjük volt. A színház ezenkívül a Rátonyi Róbert Operettfesztivállal is bővítette Veszprém kulturális kínálatát.

Oberfrank Pál büszkén értékelte az elmúlt évadotOberfrank Pál büszkén értékelte az elmúlt évadot

Brányi Mária alpolgármester elégedetten osztotta meg velünk a hírt, hogy minden feltétel biztosított a színházépület teljes rekonstrukciójához. A színház megújítása – az épület, a műszaki színvonal, technika fejlesztése – mellett a Zöld város program keretében a színházkert rekonstrukciója sem marad el.

Brányi Mária alpolgármesterBrányi Mária alpolgármester

A következő évad tehát egy átmeneti szezon, ismeretlen ösvény a Petőfi Színház életében – Oberfrank Pál fontosnak tartja, hogy ebben az időszakban is meg tudják tartani a nézőket. A most kezdődő évad során Erdélybe is ellátogat a társulat a Holt költők társasága és a Tanár úr kérem darabokkal. A jótékonyság sem marad ki tevékenységükből: a kórház számára gyűjtenek a szeptember 22-ei SingSingSing musical show előadása során. Az örömszerzést hangsúlyozta Nagy Károly kanonok is az évadnyitó alkalmával: ,,a kultúrának a gyógyító színterében vagyunk" - mondta. Szerinte nagyon fontos a színészi küldetés, hogy mosolyt csalnak az emberek arcára.

Veszprémi Petőfi Színház
A 2018/2019-es színházi évad előadásai

Nagyszínház

Nóti Károly – Fényes Szabolcs – Szenes Iván
Nyitott ablak
zenés játék – Rendező: Szilágyi Tibor

Csíky Gergely
A nagymama
vígjáték – Rendező: Rátóti Zoltán

Szurdi Miklós – Szomor György – Valla Attila
Diótörő és egérkirály
musical – Rendező: Oberfrank Pál

Moliére
Tartuffe
komédia – Rendező: Márton László

Dan Gordon
Esőember
dráma – Rendező: Anger Zsolt

Műsoron maradó előadások

Tom Schulman
Holt költők társasága
dráma

Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi
Isten pénze
musical

Bertold Brecht – Paul Dessau
Kurázsi mama és gyermekei
tragikomédia

Karinthy Frigyes
Tanár úr kérem
képek a középiskolából

Bernard Slade
Jövőre veled, ugyanitt (I. rész)
romantikus vígjáték

Szabó Magda
Az őz
színmű

Latinovits-Bujtor játékszín

Bernard Slade
Jövőre veled, ugyanitt (II. rész)
romantikus vígjáték

Harold Pinter
A gondnok
abszurd dráma

Spiró György
Prah
komédia

Visky András
Júlia – Párbeszéd a szerelemről
monodráma

Márai Sándor
Hallgatni akartam
monológ

Gyerekszínház

Noir Színház
Aladdin
mesejáték

Urbán Gyula
Egerek
zenés mesejáték

Bonbon Matiné bérlet
Házigazda: Lukácsházi Győző

Ifjúsági színház

Nagy László – Gál Tamás – Zsapka Attila
Rege a tűzről és jácintról

Mondjad, Atikám
Vecsei H. Miklós színművész József Attila estje

Ágel Zita Krisztina
Domján Attila
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.