Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Északi filmek a csillagok alatt

2018. szeptember 1. 4:00 // Forrás: port.hu
Finn krimi-komédiát és svéd-német-francia-dán filmdrámát vetítenek szombat este a Hangvillában.

Frissítés: "Ma este a Hangvillában vetítjük a Veszprém EKF Utcamozi filmjeit"- írják Facebookon a szervezők. Este tehát ne az Óváros térre, hanem a Hangvillába menjenek, ha mozizni szeretnének.

19:30 - A remény másik oldala / Toivon tuolla puolen

Wikström utazó ügynök, aki egyszer csak megunja a férfiingekkel való házalást. Hátat fordít munkájának és eddigi életének: nagyobb összeget nyer pókeren, és vesz egy éttermet, hogy a vendéglátásban próbáljon szerencsét. Khaled, a szír fiú egy szénszállító hajó rakománya közé bújva érkezik Helsinkibe. Kérelmét elutasítják, de az országban marad, és egy napon Wikström éttermének hátsó udvarában bukkan fel. A férfi munkát ad neki. Hamarosan szűkszavú, ám annál szorosabb barátság alakul ki az étterem dolgozói - a tulajdonos, a pincérnő, a szakács, a kutya - és a fiatal menekült között.

RENDEZŐ: Aki Kaurismäki / SZEREPLŐK: Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen, Janne Hyytiäinen, Koivula, Nuppu Koivu, Kaija Pakarinen, Kati Outinen, Ville Virtanen, Jörn Donner, Tommi Korpela.

21:30 - A négyzet / The Square

A sikeres múzeumigazgató, Christian tökéletes életének gépezetébe egyszer csak porszem kerül: egy ügyesen kitervelt átverés révén fényes nappal zsebelik ki a múzeum előtti forgalmas téren. Christian nem hagyja annyiban a dolgot, és bosszúhadjáratra indul a feltételezett tolvajok ellen. Közben egy erőszakos amerikai újságírónővel is bonyolult viszonyba kezd. Komikus, majd egyre abszurdabb és kínosabb helyzetek során kezd szétfoszlani látszólagos magabiztossága és irigylésre méltó élete.

RENDEZŐ: Ruben Östlund / SZEREPLŐK: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary, Christopher Læssø

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.