2020. február 21. // Eleonóra névnap

Sok újdonság várja a Kabóca Bábszínház nézőit

2018. szeptember 4. 3:30
Nemcsak az iskolai tanév, de szerencsére a színházi élet is beindul szeptemberben. A 2018/19-es évadot nyitották meg hétfő délelőtt a Kabóca Bábszínházban. A nyitott társulati ülésen nemcsak a hét bemutatóról esett szó, de az is kiderült, hogyan válhat egy hétköznapi ember a Kabóca Bábszínház tiszteletbeli társulati tagjává.

Az ülésen Némedi Lajos alpolgármester sok sikert és örömöt kívánt a társulatnak. Ezzel együtt megköszönte, hogy a társulat ismét részt vesz a szeptember huszonkettedikén tartandó egészségnapon, amely szép példa az összefogásra.

A Kabóca Bábszínház már tizenötödik alkalommal nyitja az évadot a Mesefesztivállal, amely tehát a huszonkettedikei egészségnapon, és huszonharmadikán lesz a Hangvillában. Sipos Tekla művészeti titkár egy új eseményt is ismertetett, méghozzá a „Papa, mama, gyerekek” nevezetű programsorozatot, amely novembertől minden hónapban jelentkezik majd, családi nap formájában.

Ezeken az eseményeken nemcsak saját, de vendégelőadások is lesznek, a műsorokon kívül pedig kézműves foglalkozásokra, ismeretterjesztő szakmai előadásokra kerül sor. Az első alkalom november negyedikén lesz, méghozzá a Mesehold Bábszínház érkezik a Hazudós egér című bábelőadással.

Sipos Tekla szavai után Szőke Kavinszki András igazgató kitért a kapcsolatok ápolására, így a Petőfi Színházzal való közös programok is a jövőbeli tervek között szerepelnek.

Újdonság, hogy az az újszülött, aki március 21-én, vagyis a bábszínház világnapján születik, nem mindennapi ajándékcsomaggal gazdagodik. Amellett, hogy egy bábot kap, ingyenesen részt vehet a csecsemő bábszínházi előadásokon, amikor pedig kinő ebből, névre szóló bábszínházi széket kap, amit majd – mintegy stafétát – tovább ad.

Szintén kedves gesztus, hogy aki az adott évadban a legtöbb előadást látta, tiszteletbeli társulati taggá válik, amelynek következménye, hogy a társulati képek között szerepelhet a saját fotója is.

A 2017/18-as évadban 302 előadás volt, 33098 néző és 2465 bérletes. Szőke Kavinszki András zárásképpen elmondta, továbbra is cél a főként veszprémi fiatalok, gyermekek megszólítása.

Szabó Eszter
Kovács Bálint

További cikkek

Hamlet a Pannon Várszínházban
Hamlet a Pannon Várszínházban
Shakespeare egyik legismertebb drámáját, a dán királyfi történetét állította színpadra a Pannon Várszínház, Vándorfi László rendezésében.
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író, költő vendégeskedett január végén a Veszprémi Egyetemi Színpad beszélgetősorozatának első állomásán. A rendezvény az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében zajlott, ahol egyfelől a szintén író Bozsik Péter, valamint Szabó B. Eszter, egyetemi hallgató kérdezte. A társalgást a szomszédos Író Deákban folytattuk…
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
A 72 évesen elhunyt színész egy időben a Veszprémi Petőfi Színház társulatának is tagja volt.
Az élet tényleg csodaszép
Az élet tényleg csodaszép
George Bailey Az élet csodaszép című klasszikus végén megtanulja, hogy bármilyen csapás is ér minket, az életet meg kell becsülni. A Pannon Várszínházban rádiójátékként debütált előadás látássérült nézőjével beszélgetve pedig azt is eszünkbe véshetjük, hogy mindig legyünk nyitottak.
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
Kiállításokkal, koncerttel és szabadtéri színházi produkciókkal készülnek a magyar kultúra napjára Veszprémben. Balatonfüreddel kulturális együttműködési megállapodást ír alá Veszprém.
2020. február 21. // Eleonóra névnap