Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy napra színházzá is alakul az állatkert

2018. szeptember 14. 14:51
Szeptember 23-án egy kicsit a zoo állatai is belekóstolhatnak a színházi élménybe: ezen a napon a Petőfi Színház művészei zenés műsorral járják körbe az állatkertet. A színházi attrakció célszemélyei valójában persze a látogatók, de kétségtelenül mindenki különleges élményben részesülhet.

Nem mintha a zoo nem tartogatna önmagában is megannyi meglepetést és nagyszerű élményszerzési lehetőséget. Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese szerint a veszprémi Európa egyik legszebb állatkertje, amivel sok színházi nézőjük is egyetért. Sokan más városból, településről érkeznek, és a színház mellett a növény-és vadasparkot is útba ejtik, ugyanakkor több olyan vendégszínészük is van, akinek még nem volt lehetősége ellátogatni az állatkertbe.

Éppen ezért gondolták, hogy összekötik a kellemeset a hasznossal, és egy rendhagyó színházi produkcióval látogatnak az állatkertbe – számolt be terveikről az igazgatóhelyettes pénteken sajtótájékoztató keretében. Ezzel végre a színház és a zoo a formális eseményeken kívül is összetalálkozik – tette hozzá Oberfrank Pál direktor.

A szeptember 23-ára, vasárnap 14 órától kezdődő programra egy négy állomásos műsorral készül a teátrum: a szafari park, az elefántpark, a dinópark és a nemrégiben átadott Afrika témájú játszótér mellett az állatvilághoz kötődő ismert dalokat, prózákat, verseket adnak elő a társulat művészei, illetve barátaik. Egy-egy blokk nagyjából fél órát ölel fel, míg a teljes program nagyjából este 6-ig tart, az elhangzó dalok és történetek között pedig az érdeklődők hallhatnak majd részleteket a Micimackóból és az Állatkerti útmutatóból is, de a színészek igyekeznek minden esetben – a lehetőségeket is figyelembe véve – az adott helyszínhez illő darabbal készülni.

Török László, az állatkert igazgatója elmondása szerint hozzájuk ugyan elsősorban az állatok szeretete miatt érkeznek a látogatók, nagyon örültek a megkeresésnek, ami révén szeptember 23-a a kultúra napjává válhat az állatkertben. A tervek szerint egyébként a programot a következő években is megismételnék, hagyományt teremtve ezzel.

A program alkalmával az állatkert normál árú jeggyel látogatható.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.