2020. február 21. // Eleonóra névnap

„Kezdődhet az előadás, függöny fel!”

2018. szeptember 18. 12:00
Megtartották hétfőn a Pannon Várszínház évadnyitó társulati ülését, amely során Vándorfi László színházigazgató ismertette a kezdődő évad műsortervét.

Az értekezleten Ovádi Péter országgyűlési képviselő is jelen volt, aki elmondta, hogy az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címre pályázó Veszprémben többek között a színházakban is széles a repertoár, a Pannon Várszínház pedig olyan darabokat tud színpadra állítani, amelyek meghatározzák közösségünket – ezek közül a Béke Presszó című előadást említette kedvenceként.

Ovádi PéterOvádi Péter

Vándorfi László színházigazgató, mielőtt ismertette a 2018/2019-es évad műsortervét, büszkén emlékezett vissza 2017 őszére, amikor a Pannon Várszínház elnyerte a Veszprém megyei Prima-díjat. Viszont ezután sem dőlnek hátra, hiszen a következő műsortervet azzal a céllal állították össze, hogy még nehezebb legyen - folyamatosan emelnek a lécen. Az egyre nagyobb kihívásra való igényt, a bátorságot ősbemutatójuk, a Béke Presszó jellege is mutatja, hiszen „új” szerzőkkel készült.

Vándorfi LászlóVándorfi László

Az évadnyitón Némedi Lajos alpolgármester megköszönte a Pannon Várszínház kitűnő alkotásait, és kiemelte, hogy a város mindhárom színházának munkája elengedhetetlen volt ahhoz, hogy Veszprém kulturális szintje ilyen magasan legyen.
Mészáros Zoltán, az EKF pályázat előkészítésében részt vevő művészeti tanács elnöke mindehhez hozzátette még a színház fontos részének, a Hangvilla épületének különlegességét is, amely szinte ,,mini Müpaként" van jelen a városban.

Mészáros ZoltánMészáros Zoltán

A Pannon Várszínház még valamiben páratlan: olyan társadalmi rétegeknek segítenek, akik nem engedhetik meg maguknak a kultúra fogyasztását, viszont lenne igényük rá - mondta el Kecskés Diána, a Veszprémi Családsegítő Szolgálat intézményvezetője. A színházban ugyanis lehetőség van az ingyenes főpróbabérleten keresztül megtekinteni az előadásokat - ez a tevékenység, a Családsegítő Szolgálat munkája szintén az EKF-hez kapcsolódik.

Pannon Várszínház / 2018/2019-es évad bemutatói
Veszprém, Hangvilla

Vad Fruttik – Likó Marcell – Géczi János – Vándorfi László:
Béke Presszó (zenés játék)

Márton Gyula:
Csinibaba (zenés-táncos visszarévedés a ’60-as évekbe)
A Csinibaba című, Tímár Péter által rendezett és Márton Gyula által írt film eredeti, színpadi változata
Zeneszerzők: Bágya András, Deák Tamás, Fényes Szabolcs, Hajdú Júlia, Majláth Júlia, Nádas Gábor, Ullmann Ottó
Dalszövegírók: Bacsó Péter, Brand István, Fülöp Kálmán, G. Dénes György, Hajnal István, Hárs László, ifj. Kálmán Tibor, László Endre, S. Nagy István, Szász Péter

Marc Camoletti:
Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban (vígjáték)

Bacsó Péter:
A tanú (vígjáték)
színpadi változat: Hamvai Kornél

Hámos György – Vajda Anikó:
Mici néni két élete (vígjáték)

Ágel Zita Krisztina
Kovács Bálint

További cikkek

Hamlet a Pannon Várszínházban
Hamlet a Pannon Várszínházban
Shakespeare egyik legismertebb drámáját, a dán királyfi történetét állította színpadra a Pannon Várszínház, Vándorfi László rendezésében.
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író, költő vendégeskedett január végén a Veszprémi Egyetemi Színpad beszélgetősorozatának első állomásán. A rendezvény az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében zajlott, ahol egyfelől a szintén író Bozsik Péter, valamint Szabó B. Eszter, egyetemi hallgató kérdezte. A társalgást a szomszédos Író Deákban folytattuk…
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
A 72 évesen elhunyt színész egy időben a Veszprémi Petőfi Színház társulatának is tagja volt.
Az élet tényleg csodaszép
Az élet tényleg csodaszép
George Bailey Az élet csodaszép című klasszikus végén megtanulja, hogy bármilyen csapás is ér minket, az életet meg kell becsülni. A Pannon Várszínházban rádiójátékként debütált előadás látássérült nézőjével beszélgetve pedig azt is eszünkbe véshetjük, hogy mindig legyünk nyitottak.
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
Kiállításokkal, koncerttel és szabadtéri színházi produkciókkal készülnek a magyar kultúra napjára Veszprémben. Balatonfüreddel kulturális együttműködési megállapodást ír alá Veszprém.
2020. február 21. // Eleonóra névnap