2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Veszprém arany minősítést szerzett az Entente Florale Europe versenyen

2018. szeptember 22. 21:54
Facebook
Porga Gyula polgármester Facebook-posztja szerint Veszprém a városi közterület megújításáért járó különdíjat is bezsebelte a nemzetközi környezetszépítő versenyen szombat este.

Összességében pozitív volt a kép Veszprémről, amikor június végén a szakmai zsűri látogatott el a városba, hogy felmérje a nemzeközi környezetszépítő versenyre készülő Veszprémet. Akkor fontos bírálatok és észrevételek hangzottak el, miközben kiemelték, a végeredményt Írországban hirdetik ki szeptember 22-én.

A polgármester szombat esti Facebook-posztja szerint Veszprém arany minősítést szerzett az európai mezőnyben, sőt, a városi közterület megújításáért járó különdíjat is elnyerte.

Az írországi Tullamore-ban rendezett eredményhirdetésen elhangzott, a másik magyar induló, Lajoskomárom ezüst minősítést nyert a falu kategóriában.

A díjazott falvak a következők voltak:

Dienten (Ausztria) – ezüst
Poříčí u Litomyšle (Csehország) – arany
Vrees (Németország) – arany
Lajoskomárom (Magyarország) – ezüst
Inistioge (Írország) – arany
Ingria (Olaszország) – ezüst
Cabella (Olaszország) – ezüst
Črna na Koroškem (Szlovénia) – ezüst

A városokat így ismerték el:

Nivelles (Belgium) – arany
Beveren (Belgium) – ezüst
Papenburg (Németország) – arany
VESZPRÉM (MAGYARORSZÁG) – ARANY
Dungarvan (Írország) – ezüst
Zreče (Szlovénia) – arany

Az éghajlatváltozás mérsékléséért járó különdíjat az ír Dungarvan városa nyerte.

Az Entente Florale Europe-pal kapcsolatos írásainkat itt elolvashatja:

Rovat - Entente Florale - vehir.hu

Több mint 300 versenyző város közül Lajoskomárom és Veszprém nyerte a 2017-es Virágos Magyarország versenyt, így ez a két település képviseli hazánkat az idei Entente Florale Europe környezetszépítő versenyen. Ennek kapcsán beszélgettünk Brányi Mária, alpolgármesterrel a pályázatról és a felkészülési időszakról.

Ge. Á.

További cikkek

Jubileumi fát ültettek a belvárosban
Jubileumi fát ültettek a belvárosban
A Magyar Turisztikai Ügynökség a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 25 éves fennállásának alkalmából ajándékozott fát Veszprémnek.
Megköszönték a virágosítók munkáját
Megköszönték a virágosítók munkáját
Köszönetet mondott a VKSZ Zrt. munkavállalóinak Temesvári Balázs vezérigazgató pénteken, miután Veszprém arany fokozatú minősítést ért el az Entente Florale európai városszépítő versenyen.
Minden veszprémi sikere az európai virágverseny
Minden veszprémi sikere az európai virágverseny
Arany minősítéssel tért haza Írországból, az Entente Florale Europe díjkiosztójáról a veszprémi küldöttség. Porga Gyula polgármester kedden számolt be a sajtónak az eredményekről.
Entente Florale: összességében pozitív a kép Veszprémről
Entente Florale: összességében pozitív a kép Veszprémről
Elsőre jó benyomásokat szerzett a városról az Entente Florale szakmai zsűrije: a jó kondícióban lévő épületek, a harmonikus utcabútorok, és jól gondozott fák mellett van azonban néhány javaslat is.
Gyökereinket is ápoljuk!
Gyökereinket is ápoljuk!
Temetőszépítési akciót szervezett pénteken a VKSZ Zrt. több iskolával és civil szervezettel közösen az Alsóvárosi temetőben, ezzel is megmutatva az Entente Florale Europe nemzetközi zsűrijének, hogy Veszprém valóban érdemes a legszebb és legápoltabb virágos város címre.