Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
13°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
13°C

A Kresz-videók érdeklik legjobban a Vehir-olvasót

2018. szeptember 28. 7:00
Megnéztük, mely videók a legnépszerűbbek hírportálunk Youtube-csatornáján. Hiába videóztunk Megyerről, a kiadó faluról, szánkózásról, gokartozasról, politikáról, vagy néztünk meg egy víztornyot belülről, a legtöbbször a 4 éves Kresz-kess minisorozatunkat imádták az olvasók. Vagyis imádják, ugyanis a mai napig érkeznek kommentek a videók alá.

Nehéz lenne megítélni, hogy miért, mindenesetre érdekes, hogy a 7 éve működő Vehirvideo Youtube-csatorna legnézettebb tartalma egy rutinvezető forgalmi vizsgájáról szóló videó. Ex-kollégáink nem csak egy részt készítettek az autóvezetés alapfortélyairól, hanem rögtön egy egész mini-sorozatot. Az összesen több mint 935 ezres csatornamegtekintésből 204 ezret ez a videó visz el a mai napig. Igen, a mai napig kíváncsiak rá az emberek, hiszen heti szinten érkeznek hozzászólások a videó alá.

Mutatom melyikről van szó:

Listánk második helyezettje szintén a KreszKess videósorozat egy becses darabja. Ebben az alig kétperces videóban a jobbkéz-szabályt mutattuk be oktatók segítségével. Erre a kisfilmre 66 ezren voltak kíváncsiak. Ha összeadjuk az előzővel, láthatjuk, hogy a két videó már majdnem a csatorna összmegtekintésének harmadát adja.

A dobogó harmadik fokára dobpergés, igen ismét egy KreszKess videó került. Ez az adás az elindulást boncolgatja, és ami a megtekintések számát illeti, majdnem annyi, mint az előzőé: 62 ezer.

Listánk negyedik helyezettje szintén meglepő volt számunkra: a német kályhaépítésről szóló kisfilm 31 ezer kattintást ért el 2 év alatt. Nem gondoltuk volna, hogy ez valaha ennyi embert fog érdekelni. De hát megtörtént.

Az ötödik legtöbbet nézett vehires videó a veszprémi kézilabdaszurkolók kölni éneklése lett. Ez sem kifejezetten az a téma, amit várnánk a legtöbbet kattintott videós tartalmak 5-ös listáján. Erre egyébként 31-ezren voltak kíváncsiak.

A népszerűséggel kapcsolatban csupán a megtekintések számából egyébként nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hisz saját bőrünkön tapasztaljuk, a Facebookon több mint 10-szer többen néznek meg egy-egy általunk készített tartalmat, mint amit Youtube-ra gyártunk. Mutatunk is rá példát:

Többek közt ezért is van az, hogy videóinkat mindkét közösségi oldalra feltöltjük.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.