2020. február 21. // Eleonóra névnap

Elhunyt Tóth Loon, a Veszprémi Petőfi Színház színművésze

2018. október 7. 13:05
Veszprémi Petőfi Színház
Tóth Loon (1969-2018) hosszan tartó, méltósággal viselt, súlyos betegség következtében hunyt el vasárnap hajnalban.

A teátrum az alábbi gyászhírt adta ki:

A Veszprémi Petőfi Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy 2018. október 07-én hajnalban, hosszantartó, súlyos betegség után Tóth Loon színművész az égi társulathoz szerződött.

Tóth Loon-t a Veszprémi Petőfi Színház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkedünk.

Tóth Loon 1998 óta a Veszprémi Petőfi Színház társulatának meghatározó tagja. Hangja, felejthetetlen egyénisége, különös színpadi jelenléte, betegségében is töretlen alkotóvágya örökké szívünkben él!

ISTEN VELED LOON!

A tásulat a mai előadások előtt, 17 órakor a nagyszínházban, 19 órakor pedig a Játékszínben is lerója tiszteletét, a mai nap folyamán pedig a teátrum előcsarnokában egy megemlékező képet és egy gyertyát helyeznek el, amely folyamatosan égni fog a temetésig. Nem hivatalos formában az Utas és holdvilág Antikvárium előtt szintén gyertyagyújtást tartanak a színész emlékére barátai este nyolckor.


A gyászban szerkesztőségünk is osztozik: Loon az Ecoport magazin és a Veszprém Portré internetes kulturális kiadvány állandó szerzője volt, humoros, egyedi hangvételű gasztronómiai témájú írásait mindig nagyon szerettük. Személyében ugyanakkor nemcsak egy kollégától, hanem jóbaráttól is búcsúzunk. Nyugodj békében Loon!


Frissítve 20:50

Este 8-tól az Utas és holdvilág Antikvárium előtt barátai, szerettei, az Arany Elefántyuk Társaság díjazottjai - melynek Loon is tagja volt - gyertyagyújtással emlékeztek Loonra.

Régi kedves történetek, a közös nevetések, szórakozások, csínyek emléke színezte az estét - hiszen Loon személyétől távol áll, hogy lehajtott fejjel keseregjünk. Mindig nevettetett - még ha most könnyeket is hozott.

Óriási életigenlés volt benne, az utolsó pillanatig dolgozott most is, drámákon, színdarabokon, teli volt tervekkel. Viccelődött, hogy a szívéhez igencsak közelálló VoltEmbert, melyet ő rendezett, s melyben tavaly óta ugyancsak az égi társulatban játszó Szücsivel együtt dolgozott, egyszer majd a Broadway-en is bemutatják. És persze ott voltak a kézzelfogható tervek, a Petőfi Színházzal, rendezéssel, Operett Fesztivállal kapcsolatban. Barátai, kollégái remélik, tovább tudják majd vinni az örökségét.

vehir.hu
Bertalan Melinda

További cikkek

Hamlet a Pannon Várszínházban
Hamlet a Pannon Várszínházban
Shakespeare egyik legismertebb drámáját, a dán királyfi történetét állította színpadra a Pannon Várszínház, Vándorfi László rendezésében.
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író, költő vendégeskedett január végén a Veszprémi Egyetemi Színpad beszélgetősorozatának első állomásán. A rendezvény az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében zajlott, ahol egyfelől a szintén író Bozsik Péter, valamint Szabó B. Eszter, egyetemi hallgató kérdezte. A társalgást a szomszédos Író Deákban folytattuk…
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
A 72 évesen elhunyt színész egy időben a Veszprémi Petőfi Színház társulatának is tagja volt.
Az élet tényleg csodaszép
Az élet tényleg csodaszép
George Bailey Az élet csodaszép című klasszikus végén megtanulja, hogy bármilyen csapás is ér minket, az életet meg kell becsülni. A Pannon Várszínházban rádiójátékként debütált előadás látássérült nézőjével beszélgetve pedig azt is eszünkbe véshetjük, hogy mindig legyünk nyitottak.
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
Kiállításokkal, koncerttel és szabadtéri színházi produkciókkal készülnek a magyar kultúra napjára Veszprémben. Balatonfüreddel kulturális együttműködési megállapodást ír alá Veszprém.
2020. február 21. // Eleonóra névnap