Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elhunyt Tóth Loon, a Veszprémi Petőfi Színház színművésze

2018. október 7. 13:05 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
Tóth Loon (1969-2018) hosszan tartó, méltósággal viselt, súlyos betegség következtében hunyt el vasárnap hajnalban.

A teátrum az alábbi gyászhírt adta ki:

A Veszprémi Petőfi Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy 2018. október 07-én hajnalban, hosszantartó, súlyos betegség után Tóth Loon színművész az égi társulathoz szerződött.

Tóth Loon-t a Veszprémi Petőfi Színház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkedünk.

Tóth Loon 1998 óta a Veszprémi Petőfi Színház társulatának meghatározó tagja. Hangja, felejthetetlen egyénisége, különös színpadi jelenléte, betegségében is töretlen alkotóvágya örökké szívünkben él!

ISTEN VELED LOON!

A tásulat a mai előadások előtt, 17 órakor a nagyszínházban, 19 órakor pedig a Játékszínben is lerója tiszteletét, a mai nap folyamán pedig a teátrum előcsarnokában egy megemlékező képet és egy gyertyát helyeznek el, amely folyamatosan égni fog a temetésig. Nem hivatalos formában az Utas és holdvilág Antikvárium előtt szintén gyertyagyújtást tartanak a színész emlékére barátai este nyolckor.


A gyászban szerkesztőségünk is osztozik: Loon az Ecoport magazin és a Veszprém Portré internetes kulturális kiadvány állandó szerzője volt, humoros, egyedi hangvételű gasztronómiai témájú írásait mindig nagyon szerettük. Személyében ugyanakkor nemcsak egy kollégától, hanem jóbaráttól is búcsúzunk. Nyugodj békében Loon!


Frissítve 20:50

Este 8-tól az Utas és holdvilág Antikvárium előtt barátai, szerettei, az Arany Elefántyuk Társaság díjazottjai - melynek Loon is tagja volt - gyertyagyújtással emlékeztek Loonra.

Régi kedves történetek, a közös nevetések, szórakozások, csínyek emléke színezte az estét - hiszen Loon személyétől távol áll, hogy lehajtott fejjel keseregjünk. Mindig nevettetett - még ha most könnyeket is hozott.

Óriási életigenlés volt benne, az utolsó pillanatig dolgozott most is, drámákon, színdarabokon, teli volt tervekkel. Viccelődött, hogy a szívéhez igencsak közelálló VoltEmbert, melyet ő rendezett, s melyben tavaly óta ugyancsak az égi társulatban játszó Szücsivel együtt dolgozott, egyszer majd a Broadway-en is bemutatják. És persze ott voltak a kézzelfogható tervek, a Petőfi Színházzal, rendezéssel, Operett Fesztivállal kapcsolatban. Barátai, kollégái remélik, tovább tudják majd vinni az örökségét.

vehir.hu
Bertalan Melinda
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.