2020. február 21. // Eleonóra névnap

Függönyt fel, pezsgőt bonts, itt van a Bárszínház!

2018. október 10. 4:00
A Pannon Várszínház és a História Hangvilla közös, újszerű kezdeményezéssel készül a nagyérdeműnek: két estére a Hangvilla Kávézó jelmezbe bújik, és megnyit a Bárszínház, ahol a színpad és a valóság találkozik.

Régi hagyománya a színháznak, hogy különböző alkalmi műsorokat hoz létre, amiben énekkel, tánccal, különböző szerkesztéssel állunk a közönség elé. Évekkel ezelőtt a balatonfüredi Marina Szálló felkérésére állítottunk össze egy produkciót, ami a régi 60-70-es évek bár hangulatát idézte. A zenés, táncos műsor elemeit szituációk köré építve tettük egésszé az évek során – emlékezett vissza Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója.

A múlt ihlette ötlettől vezérelve idén nyáron megszületett a Bárszínház, melynek tervezése során kiemelt cél volt, hogy az eddigi megszokott műsoroktól eltérő alkotás legyen, ami egyaránt viseli a Pannon Várszínház és a különleges helyszín védjegyét.

Próbáltunk valami újat létrehozni a teret használva, valami olyat, ami nem volt még korábban. Megkerestük a Pannon Várszínházat, hogy alkossanak nekünk egy darabot, amit erre a helyszínre álmodtak meg – mondta Borbély Zsolt, a História Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpont üzletvezetője.

A Hangvilla Kávézó pultja és a kívül, belül oszlopokkal övezett tere alapvetően egy nagyon teátrális hely, ahol korszerű hangzásvilággal, élő zenés produkcióval szeretnénk egy modernebb bár hangulatot nyújtani a közönségnek – tudtuk meg Vándorfi Lászlótól.

Az ötven perces darab ideje alatt a közönség a szokottól eltérően asztaloknál foglal helyet és kedvére fogyaszthat, ám érdemes lesz figyelni, mert a személyzet és a műsor is különböző meglepetéseket okozhat: a produkciók térben és időben is váratlanul érkeznek. Az est a jazz-swing vonalat követve, kicsit a New Orleans-i bárok hangulatát idézi, ám rendkívül változatos előadásokra lehet számítani: Sinatra-dalok, Sting-szerzemények és ismerős Gerschwin-dallamok is elhangzanak. A zenei elemek kiválasztásánál nem volt semmi kötött, az egyetlen, ami fontos volt számunkra, hogy mindenki azt csinálja, amit igazán szeret – emelte ki Pap Lívia színésznő, a műsor rendezője.

A régi színház idején a „műsor” nem ért véget, amikor a függöny összezárult, hanem egy közösségi élménnyé formálódott. Ezt felidézve a Bárszínház egy komplett estét nyújthat, ami a darab után folytatódik.

Igyekeztünk egy műsort a műsorba helyezni, de sok titkot nem akarok elárulni, inkább jöjjenek el és nézzék meg – zárta tájékoztatóját Pap Lívia.

Az előadás október 19-én fél tíztől lesz megtekinthető. A jegyeket érdemes időben beszerezni, mivel csak korlátozott számban kaphatók a rendhagyó helyszín befogadóképessége miatt.

A Bárszínház szerepeiben: Kovács Ágnes Magdolna, Pap Lívia, Holczer Réka, Szép Anita, Keresztesi László, Molnár Ervin, Gábor Márkó, Szente Árpád Csaba, Győrfi Judit/Rossa László, P. Petőcz András és Kovács Gábor lesz látható.

Sulyok Georgina
Kovács Bálint

További cikkek

Hamlet a Pannon Várszínházban
Hamlet a Pannon Várszínházban
Shakespeare egyik legismertebb drámáját, a dán királyfi történetét állította színpadra a Pannon Várszínház, Vándorfi László rendezésében.
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író, költő vendégeskedett január végén a Veszprémi Egyetemi Színpad beszélgetősorozatának első állomásán. A rendezvény az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében zajlott, ahol egyfelől a szintén író Bozsik Péter, valamint Szabó B. Eszter, egyetemi hallgató kérdezte. A társalgást a szomszédos Író Deákban folytattuk…
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
A 72 évesen elhunyt színész egy időben a Veszprémi Petőfi Színház társulatának is tagja volt.
Az élet tényleg csodaszép
Az élet tényleg csodaszép
George Bailey Az élet csodaszép című klasszikus végén megtanulja, hogy bármilyen csapás is ér minket, az életet meg kell becsülni. A Pannon Várszínházban rádiójátékként debütált előadás látássérült nézőjével beszélgetve pedig azt is eszünkbe véshetjük, hogy mindig legyünk nyitottak.
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
Kiállításokkal, koncerttel és szabadtéri színházi produkciókkal készülnek a magyar kultúra napjára Veszprémben. Balatonfüreddel kulturális együttműködési megállapodást ír alá Veszprém.
2020. február 21. // Eleonóra névnap