2022. augusztus 20.
//
István névnap

Terv szerint halad a V-Busz felkészülése

2018. október 25. 3:00
A Közgyűlés 2016-ban hozta meg azt a döntést, hogy az ÉNYKK-val kötött szerződés lejárta után, vagyis 2019. január elsejétől saját társaságával látja el a helyi járatos közlekedést.

A váltást előbb a VKSZ Zrt. keretein belül, a Közlekedési Igazgatóságban kezdték előkészíteni, majd idén nyáron létrejött a V-Busz Kft., ami azóta Mihálszky Gábor irányítása alatt dolgozik a zökkenőmentes szolgáltatóváltáson. Minthogy a saját tulajdonában lévő belső szolgáltatót az önkormányzat pályázat és közbszerzési eljárás nélkül is megbízhatja a feladat ellátására, az újonnan létrejött cég a rendelkezésére álló fél évet teljes egészében a munkára fordíthatta. Hogy jelen pillanatban hol tartanak, arról a napokban több lakossági fórumon is beszámoltak.

A V-Busz mostanra eljutott oda, hogy tényleges beszerzéseket kell folytatnia: a működésükhöz szükséges eszközökre közbeszerzési eljárásokat írtak ki. Ennek egyszeri beruházási összege bruttó 215,9 millió forint.

Ebből:

  • a forgalomirányító rendszer az árajánlatok alapján kb 110 millió forint
  • a jegyértékesítő automaták (első körben 3 db) az árajánlatok alapján kb 42 millió forint
  • az informatikai eszközök és infrastruktúra kb 7 millió forint
  • az irodai bútorok kb 5 millió forint
  • az utastájékoztatási és nyomdai anyagok kb 3 millió forint
  • az online kasszarendszer kb 2,5 millió forint
  • az irodaszerek kb. 500 ezer forint

ráfordítást igényelnek.

A novemberi közgyűlésen részletesebb tájékoztatást kapunk a szolgáltatóváltás folyamatáról: így a menetrend felülvizsgálatáról, a személyi állomány toborzásáról és a gépjármű-beszerzési eljárások részleteiről is beszámolhatunk.

vehir.hu
Domján Attila