Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Terv szerint halad a V-Busz felkészülése

2018. október 25. 3:00
A Közgyűlés 2016-ban hozta meg azt a döntést, hogy az ÉNYKK-val kötött szerződés lejárta után, vagyis 2019. január elsejétől saját társaságával látja el a helyi járatos közlekedést.

A váltást előbb a VKSZ Zrt. keretein belül, a Közlekedési Igazgatóságban kezdték előkészíteni, majd idén nyáron létrejött a V-Busz Kft., ami azóta Mihálszky Gábor irányítása alatt dolgozik a zökkenőmentes szolgáltatóváltáson. Minthogy a saját tulajdonában lévő belső szolgáltatót az önkormányzat pályázat és közbszerzési eljárás nélkül is megbízhatja a feladat ellátására, az újonnan létrejött cég a rendelkezésére álló fél évet teljes egészében a munkára fordíthatta. Hogy jelen pillanatban hol tartanak, arról a napokban több lakossági fórumon is beszámoltak.

A V-Busz mostanra eljutott oda, hogy tényleges beszerzéseket kell folytatnia: a működésükhöz szükséges eszközökre közbeszerzési eljárásokat írtak ki. Ennek egyszeri beruházási összege bruttó 215,9 millió forint.

Ebből:

  • a forgalomirányító rendszer az árajánlatok alapján kb 110 millió forint
  • a jegyértékesítő automaták (első körben 3 db) az árajánlatok alapján kb 42 millió forint
  • az informatikai eszközök és infrastruktúra kb 7 millió forint
  • az irodai bútorok kb 5 millió forint
  • az utastájékoztatási és nyomdai anyagok kb 3 millió forint
  • az online kasszarendszer kb 2,5 millió forint
  • az irodaszerek kb. 500 ezer forint

ráfordítást igényelnek.

A novemberi közgyűlésen részletesebb tájékoztatást kapunk a szolgáltatóváltás folyamatáról: így a menetrend felülvizsgálatáról, a személyi állomány toborzásáról és a gépjármű-beszerzési eljárások részleteiről is beszámolhatunk.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.