Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Biztonságban mindenszentek és halottak napján

2018. október 27. 1:00 // Forrás: VMRFK
A Veszprém megyei rendőrök a polgárőrökkel és a közterület felügyeletek munkatársaival együttműködve segítik a biztonságos közlekedést a temetők környékén, valamint közös járőrszolgálatot látnak el a jogsértések megelőzése érdekében.

A korábbi évekhez hasonlóan mindenszentek és halottak napja alkalmából a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság is kiemelt figyelmet fordít a megnövekedő forgalom kezelésére, a balesetek és a bűncselekmények megelőzésére, továbbá a temetők és azok környéke közrendjének és közbiztonságának fenntartására.

Ebben az időszakban szinte az egész ország útra kel. Vannak, akik a közeli temetőbe gyalogolnak ki, legtöbben viszont autóba ülnek és az ország távolabbi részeibe is elutaznak, hogy kegyeletüket leróják. A rendőrök azt javasolják, hogy az utazás előtt ellenőrizzék gépkocsijuk műszaki állapotát, s amennyiben még nem tették, szereltessék fel a téli gumiabroncsokat, amelyek használata a biztonságos közlekedés érdekében feltétlenül ajánlott.

Az őszre jellemző ködös és esős időjárás miatt jelentősen csökkennek a látási viszonyok, az úttestre hulló falevelek miatt az útfelület csúszós, síkos lehet. Minden esetben az időjárási és látási útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, a haladási sebesség megválasztásánál a forgalom jellegét, sűrűségét is vegyék figyelembe! Amennyiben nem rendelkeznek kellő helyismerettel, készítsenek útvonaltervet! A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. Az előttünk álló időszakban főként a temetők környezetében megnő a gyalogosok száma, ezért fokozott körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket!

A gépjárműlopások, illetve a járművekből történő lopások megelőzése érdekében azt javasolják, mielőtt elhagyják autójukat, győződjenek meg arról, hogy az ajtók, ablakok zárva vannak! Erre akkor is oda kell figyelni, ha csak rövid időre távoznak. Az utastérben látható helyen ne hagyjanak értékeket! A trükkös lopások megelőzése érdekében fokozottan figyeljenek értékeikre, ha tömegben tartózkodnak! Okmányaikat, értékeiket mindig táskájuk belsejében helyezzék el! Amíg a sírt rendezik, vízért mennek vagy éppen a szemetet dobják ki, soha ne tegyék le táskájukat, pénztárcájukat a sírra! A koszorúkat igyekezzenek a sírhoz rögzíteni!

Amennyiben azt észlelik, hogy bűncselekmény áldozatává váltak, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok egyikén.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.