2020. február 21. // Eleonóra névnap

A vidéki fiatalokat is várja a színház

2018. november 15. 4:30
Bemutatta decemberi programkínálatát a Veszprémi Petőfi Színház.

A korábban elindított, a vidéki közönséget megszólító Szent István bérlet egyfajta kiegészítéseként létrehozták a Szent Imre bérletet, amivel a megyeszékhelytől távolabbi településeken élő fiataloknak biztosítanak jelentős kedvezményt. A teátrum ezzel szeretné kompenzálni azt, hogy a vidéki fiatalok számára az útiköltség miatt jelentősen nagyobb kiadást jelent a színházba járás, mint veszprémi kortársaiknak. A Petőfi Színház elve, hogy minden fiatalnak ugyanolyan lehetősége legyen részesülni a kultúrából – hangsúlyozta a csütörtöki sajtótájékoztatón Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes.

A programot méltatta Ovádi Péter parlamenti képviselő is, hozzátéve: örül annak, hogy a színház figyeli az országos kezdeményezéseket, a családok évére is ilyen érzékenyen reagál.

Decemberben számos programot kínál még a teátrum. A csillagszóró bérletet megáltók három előadást nézhetnek meg: a Varsói melódiát (december 27.), a Menopauzát (2019) és a Férjek és feleségeket (2019). A kicsiket megszólító Kiscsillagszóró bérlet idén az Alma együttes karácsonyi koncertjét (december 27.) és a Maszmók Afrikában című darabot (2019) tartalmazza.

Idén könnyűzenei bérletet is összeállítottak, amiben Balázs Fecó Évszakok című estje (december 30.), Charlie koncertje (január 29.) és Caramel fellépése (április 24.) szerepel.

Szilveszterkor Bodrogi Gyula és Voith Ági közös estjére invitálják a közönséget 17 órára, korlátozott számban pedig az ezt követő, hajnalig tartó, vacsorával egybekötött zenés mulatságra is lehet jegyeket váltani.

A játékszínben maratoni Jövőre veled, ugyanitt! napot tartanak december 8-án, a történet mindkét részét játsszák, a két előadás között pedig közös hamburgervacsorán vehetnek részt a nézők a rendező Hargitai Ivánnal.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Hamlet a Pannon Várszínházban
Hamlet a Pannon Várszínházban
Shakespeare egyik legismertebb drámáját, a dán királyfi történetét állította színpadra a Pannon Várszínház, Vándorfi László rendezésében.
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író, költő vendégeskedett január végén a Veszprémi Egyetemi Színpad beszélgetősorozatának első állomásán. A rendezvény az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében zajlott, ahol egyfelől a szintén író Bozsik Péter, valamint Szabó B. Eszter, egyetemi hallgató kérdezte. A társalgást a szomszédos Író Deákban folytattuk…
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
A 72 évesen elhunyt színész egy időben a Veszprémi Petőfi Színház társulatának is tagja volt.
Az élet tényleg csodaszép
Az élet tényleg csodaszép
George Bailey Az élet csodaszép című klasszikus végén megtanulja, hogy bármilyen csapás is ér minket, az életet meg kell becsülni. A Pannon Várszínházban rádiójátékként debütált előadás látássérült nézőjével beszélgetve pedig azt is eszünkbe véshetjük, hogy mindig legyünk nyitottak.
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
Kiállításokkal, koncerttel és szabadtéri színházi produkciókkal készülnek a magyar kultúra napjára Veszprémben. Balatonfüreddel kulturális együttműködési megállapodást ír alá Veszprém.
2020. február 21. // Eleonóra névnap