2019. május 24., péntek
Eszter névnap

Megújult a Veszprém Megyei Kormányhivatal épülete

Mostantól 21. századi körülmények fogadják a munkatársakat és ügyfeleket az Egyetem utcában. A fejlesztés azt mutatja, Veszprém élen jár abban, hogyan kell jó várost építeni-hangzott el a csütörtök délelőtti épületátadón.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal 2017-ben, a hivatalba integrált Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály elhelyezése céljából kezdeményezte a magyar állam tulajdonában lévő, Egyetem utca 17. szám alatti, több éve nem hasznosított, leromlott állapotú ingatlan felújítását.

A Miniszterelnökség 446 millió forint + ÁFA összegű támogatást nyújtott, a kivitelezési munkálatok 2018 márciusában kezdődtek meg. A hivatal Agrár-és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya 46 fővel október közepén költözött a megújult épületbe.

Takács Szabolcs megyei kormánymegbízott a csütörtök délelőtti épületátadón azt mondta, a megújult, modern és megjelenésében is 21. századi épület a közigazgatás modernizációjának szimbólumaként is felfogható. „A hatékony állami működéshez hozzátartozik, hogy az adófizetők pénzével és állami vagyonnal jól, gazdaságosan sáfárkodjunk. A mostani ingatlanberuházást jól átgondolt pénzügyi és gazdasági döntések előzték meg”- fogalmazott, majd hozzátette: 2014-es megbízatása óta a megyei hivatal 300 millió forintot tudott spórolni azzal, hogy a korábban általuk használt 22 ingatlanból kiköltöztek. A mostani beruházással a hivatal teljesítette az idei év legfontosabb feladatát- mondta.

Takács Szabolcs megyei kormánymegbízottTakács Szabolcs megyei kormánymegbízott

Porga Gyula polgármester szerint az új épülettel mindenki nyer, hisz a korábban kihasználatlan épület sokak javát szolgálja majd. A városban sokan, közösen munkálkodnak a város fejlesztésén, az pedig külön öröm, hogy ehhez a közigazgatás is hozzájárul-fogalmazott.

Porga Gyula szerint az egész közösség gyarapodik a megújult épülettelPorga Gyula szerint az egész közösség gyarapodik a megújult épülettel

A Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára, dr. Bíró Attila a sajtóeseményen Veszprém város fejlesztéséről beszélt:

Veszprém azok közé a városok közé tartozik, amelynek közösségi terei, templomai, a Városháza, sportpályái rendben vannak. Veszprémnek van gazdája, törődnek vele, és élen jár abban, hogyan kell jó és példamutató várost építeni- mondta. Az régi épület új köntösbe öltöztetése pedig erős üzenet a jelennek és jövőnek: itt terveznek, alkotnak, építik a jövő Veszprém városát és Magyarországát.

porga gyula polgármester, dr. Bíró attila államtitkár, ovádi péter parlamenti képviselő, márfi gyula érsek és takács szabolcs kormánymegbízottporga gyula polgármester, dr. Bíró attila államtitkár, ovádi péter parlamenti képviselő, márfi gyula érsek és takács szabolcs kormánymegbízott

A kormány célja, hogy az emberek közigazgatási ügyeiket könnyebben, gyorsabban és olcsóbban tudják intézni, ezáltal javuljon az életminőség. A megújult ingatlan ehhez járul hozzá-fogalmazott.